15 Ağustos 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHA-15 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı adayı Gül'ün faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, saat 10.00'da TÜRK - İş Genel Merkezi'ni, saat 11.00'de Hak - İş Genel Merkezi'ni, saat 12.00'de TOBB'u, saat 14.00'te TİSK Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 14.00'te Türk Hava Yolları ile Hava - İş Sendikası'nın yöneticileri ile görüşecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, saat 14.30'da Kamu İşveren Kurulu ile Memur Konfederasyonlarının yetkili temsilcilerinin yer alacağı görüşmelere başkanlık edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 18.30'da Fethiye Katı Atık Düzenli Depolama tesisini hizmete açacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin'i kabul edecek.

- DP Genel İdare Kurulu (GİK) parti genel merkezinde toplanacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyarbakır'da 7. Kolordu Komutanı Korgeneral A. Cahit Sarsılmaz, törenle görevini Korgeneral Bekir Kalyoncu'ya teslim edecek.

- MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı Hüdaverdi Çakır, saat 09.30'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak.

- Türkiye Kamu-Sen tarafından Topkapı Posta İşleme Merkezi önünde toplu görüşmelerle ilgili bir basın açıkalaması yapılacak.

- Şehristanbul Derneği tarafından Samatya Meydanı'nda 4. İstanbul Balık Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Bir grup gazeteci, yazar, sanatçı tarafından THY çalışanlarına destek amacıyla Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir basın açıklaması düzenlenecek.

- TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda 17 Ağustos Depremi ile ilgili bir sempozyum düzenlenecek.

- Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) tarafından derneğin Mecidyeköy Büyükdere Caddesi Oya Sokak Devran Apartmanı'nda bulunan genel merkezinde dernek tarafından hazırlanan " Su raporu" tanıtım toplantısı düzenlenecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Türkiye Finans'ın, HSBC liderliğinde 15 bankadan oluşan konsorsiyumdan sağlayacağı Murabaha Sendikasyonu'na ilişkin, 15 Ağustos Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda 09.30-11.30 saatleri arasında bir basın toplantısı ve imza töreni düzenleniyor.

- Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un Geleneksel "Yaz Gecesi" buluşması Gürcistan, Ukrayna ve Bulgaristan'dan Bakanlık düzeyinde yetkililerin katılımı ile Çınar Hotel- Yeşilköy'de saat 19.30'da gerçekleşiyor.

- TOBB Değerlendirme ve İstişare Toplantısı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde saat 10.00'da gerçekleşiyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında, İstanbul Valiliği'nde İstanbul Park'ta 24-26 Ağustos tarihleri arasında Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix organizasyonunda alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili saat 14.00'de toplantı yapılacak.

- Galatasaray, Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla yapacağı UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçı için öğle saatlerinde Zagreb'e gidecek.

- Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında saat 21.15'te Anderlecht'i konuk edecek.

- Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında saat 21.15'te Hardturm Stadı'nda FC Zürih ile karşılaşacak.


ANKA, 15 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

-YENİ HÜKÜMET KURULUYOR

-60. Hükümeti kurmakla görevli Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bakanlar kurulu listesini yarın Cumhurbaşkanı Sezer'e sunması bekleniyor.

-CUMHURBAŞKANI SEÇİM SÜRECİ

-Dün Cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıklayan Abdullah Gül, destek arama turlarına devam ediyor. Gül, saat 10.00'da Türk-İş'i saat 11.00'de Hak-İş'i, saat 14.00'te de TİSK'i ziyaret edecek.

-İŞADAMLARI SİYASİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRİYORLAR

-TOBB Genişletilmiş Değerlendirme ve İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında TOBB ETÜ'de yapılacak. Toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konsey Başkanları, Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile Ankara, İstanbul ve İzmir oda ve borsalarının yönetim kurulu başkanları katılacak. (Saat:10.00)

-THY GREVİNDE HÜKÜMET UZLAŞMA ARANIYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, THY ile Hava-İş sendikası arasındaki uyuşmazlığı gidermek üzere her iki tarafın yetkilileriyle görüşecek.

Toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hava-İş sendikası Atilay Ayçin, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve THY Genel Müdürü Temel Kotil katılacak. (Saat:14.00)

-KAMU TOPLU GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

-Toplam bir milyon 600 bin memuru ilgilendiren toplu görüşmeler başlıyor. Kamu İşveren Kurulu ile memur konfederasyonlarının temsilcileriyle yürütülecek görüşmelere, memurları temsilen Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK katılacak. (Saat:14.30)

-KESK, toplu görüşmeler öncesi toplu görüşmelerin toplu sözleme olarak yapılması talebini yönelik basın açıklaması yapacak. (Saat:13.30)

-BÜYÜK KENTTE YAŞAYAN MEMUR 302 YTL DAHA FAZLA HARCIYOR

-Memurun açıklık sınırı küçük kentlerde bin 146 YTL, büyük kentlerde ise bin 302 YTL'ye yükseldi. Büyük kentte yaşayan memur, küçük kentte yaşayan memura göre 302 YTL daha fazla harcıyor.

-AP VE REUTERS, GÜL'ÜN DİNSEL KİMLİĞİNDE ANLAŞAMADI

-AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül'ün 'dinsel kimliği' uluslararası haber ajanslarında farklı yorumlandı. Amerikan haber ajansı AP Gül'ü 'İslami eğilimli' olarak tanımlarken, İngiliz haber ajansı Reuters 'eski İslamcı' ifadesini kullandı.

-Reuters'in haberleri tarandığında son aylarda bu ifadeyi kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

-DANİMARKA ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ'NİN BAŞINA BİR TÜRK KADINI GETİRİLDİ

-Danimarka'nın önemli film festivallerinden olan biri Buster'ın başına bir Türk kadını getirildi. Çocuk filmlerinin gösterildiği festival bundan böyle Füsun Eriksen'in sorumluluğunda olacak.

-BANKA KONSORSİYUMUNDAN SENDİKASYON AÇIKLAMASI

-Türkiye Finans, HSBC liderliğinde 15 bankadan oluşan konsorsiyumdan sağlayacağı murabaha sendikasyonuna ilişkin Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:10.00)

-KARŞILIKLI HAKARETE CEZA YOK

-Yargıtay, birbirlerine karşılıklı hakarette bulunan komşuların açtığı davada ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Yargıtay 2. Ceza Dairesi, ?Eğer iki taraf, karşılıklı olarak birbirini tahkir etmişse ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber