Mehmet Ağar istifadan vazgeçti

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz yenilgisinin ardından DP Genel Başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Ağar'ın, istifadan vazgeçtiği bildirildi. DP Genel Başkan adayı Demirdağ, "Ağar dönerse çekilirim" dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar'in, istifadan vazgeçtiği bildirildi. DP lideri Ağar 22 Temmuz Genel Seçimlerinde, partisinin barajı geçememesi ve oy oranını yüzde 5.5'lere düşmesi üzerine seçim akşamı genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı.

Ağar, DP Basın Müşaviri Necmi Hatipoğlu aracılığıyla bir açıklama yapmış ve "Demokrat Parti genel başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyuna ve Demokrat Parti'ye gönül veren aziz dava arkadaşlarımın bilgisine saygıyla duyururum" demişti.

'4-5 AY SİYASET KONUŞMAM'

İstifa açıklamasının ardından Ağar kafasını dinlemek için Çeşme'de tatile gitti.10 Ağustos günü, DP'nin İzmir, Manisa, Eskişehir, Bolu ve Bursa il başkanları ile Sakarya'nın eski il başkanı, Çeşme'de tatil yapan Mehmet Ağar'ı ziyaret ederek 3 saate yakın bir süre görüşmüş, istifa kararından vazgeçmesini istemişti.

Mehmet Ağar, AA muhabirinin halkın kendisinin görüşlerini merak ettiğini hatırlatarak ısrarı üzerine, ''Millet bizim söylediklerimizi merak etseydi, oy verirdi. Ben söyleyeceğimi söyledim. Şimdi millet o söylediklerim doğru çıktıkça o günleri hatırlasın. Ben siyasetle ilgili en az 4-5 ay konuşmam. Dinlenmek uzak kalmak istiyorum. Beni bu işlere bulaştırmayın'' diye konuşmuştu.

DEMİRDEĞ: AĞAR OLURSA BEN ÇEKİLİRİM

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Erdem Demirdağ, ''Genel Başkanlığa adayım ancak Sayın Ağar, genel başkanlığa devam etmek isterse adaylığımı geri çekerim'' dedi.

Demirdağ, Ağar'ın "ender bulunan devlet ve siyaset adamı olduğunu ve DP'nin milletvekili genel seçiminde aldığı başarısız sonucun tek başına kendisine yüklenemeyeceğini" ifade etti.

Erdem Demirdağ, "Sayın Ağar devam etmek ya da etmemek kararına sahiptir ancak genel başkanlığa devam etmek durumunda 'Yok sen kalk, biz oturacağız' dememiz uygun düşmez. Genel başkanlığa adayım ancak, sayın Ağar, genel başkanlığa devam etmek isterse adaylığımı geri çekerim" diye konuştu.

Demirdağ, "Biz Demokrat Parti ailesinden geliyoruz. Babam Şaban Demirdağ, 60'lı yıllarda Demokrat Parti Samsun merkez ilçe sekreterliği, daha sonra Adalet Partisi Samsun il başkanlığı ve iki dönem Samsun senatörlüğü yaptı. Ben 1987'den beri DYP içerisindeyim. Samsun il başkanıyken milletvekili aday adaylığı için istifa ettim, Samsun'da listede kontenjanın altında bulunmamı kabul etmediğim için liste dışında yer aldım. Şunu açıkça söylemek isterim ki Demokrat Parti ile uzaktan yakından ilgisi olmayan insanların, genel başkanlığa adaylıktan bahsetmesi beni üzüyor ve arkadaşlarımızla buna izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber