CHP: Gül kayıp trilyon davasından beraat etmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, ?kayıp trilyon? davasından beraat ettiği yönündeki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Meclis'te yaptığı açıklamada, Abdullah Gül'ün, ?Kayıp Trilyon? davasından beraat ettiği yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Daha önce milletvekili olup, milletvekilliği sürerken davası görülüp beraat eden milletvekili bulunmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ?Yoksa bu süreçte Abdullah Gül'ün dokunulmazlığı kaldırıldı da, CHP olarak bizim mi haberimiz olmadı?? diye konuştu.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ?Kayıp Trilyon? davası nedeniyle Abdullah Gül'ün dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyanın TBMM'ye gönderildiğini ve davanın ?milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesine karar? verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

?Kayıp trilyon olayında Ankara Hukuk ve Ceza Mahkemelerinde açılmış iki ayrı davanın olduğunu Abdullah Gül niçin gizlemek ihtiyacını duymuştur? Hukuk Mahkemesinde açılan davada verilen beraat kararı acaba kesinleşmiş midir? Yoksa aynı Recep Tayyip Erdoğan'ın malvarlığı davasında olduğu gibi Maliye Bakanlığı tarafından temyiz edilmeyeceği güvencesi Abdullah Gül'e de verilmiş midir? Eğer böyle bir güvence kendisine verildi ise, Devlet Davalarının Takibine ilişkin 4353 Sayılı Yasa hükümleri uyarınca, resmi evrakta sahtecilik suçu işlenerek buharlaştırılan trilyona ilişkin davadan vazgeçmek için, Danıştay'ın olumlu görüşünün gerekli olduğunu Abdullah Gül'e hatırlatmak ve bu konunun takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz.?

Abdullah Gül'ün ?Kayıp Trilyon davasından beraat ettim? derken doğruları söylemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ?Bir Cumhurbaşkanı adayına daha yolun başında iken yalan söylemek yakışır mı? Acaba, Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül'ü hala ?özü ve sözü bir olan? kişi olarak tanımlamaya devam edecek mi? Elini vicdanına koyup bu soruya yanıt vermesini bekleyeceğiz? dedi.

Abdullah Gül'ün basın toplantısı düzenleyerek ?nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını? anlattığını anımsatan Kılıçdaroğlu, ?takiyye kültürü?nden gelenlerin özünün de sözünün de bir olmayacağını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber