Teziç: 'Harç miktarlarını arttıran 3 ayrı teklif sunduk'.

Haber Giriş : 26 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ğrenciler Yurt-Kur'dan kredi talebinde bulundukları takdirde, en azından üniversitelerin bir dönem harcı öğrenciden almayarak kolaylık sağlaması gerekir.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, öğrenci harçlarının yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 20 oranında artırılması için 3 ayrı seçenekten oluşan teklif sunduklarını bildirdi.

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başkanlığında YÖK'te toplandı.

Toplantıda, öğrenci harçlarına yapılacak zam konusunun değerlendirildiğini kaydeden Teziç, enflasyon dikkate alınarak yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 20 oranlarında artırılması için teklif sunduklarını söyledi. Teziç, "Hükümet, bunun hangisini uygun görürse o oranda zam yapar" diye konuştu.

Harçları ödemede zorlanan öğrenciler olduğuna işaret eden Teziç, üniversitelerin bu konuda öğrencilere kolaylık sağlaması gerektiğini ifade etti. Teziç, "Öğrenciler Yurt-Kur'dan kredi talebinde bulundukları takdirde, en azından üniversitelerin bir dönem harcı öğrenciden almayarak kolaylık sağlaması gerekir. Bu dönem sonunda öğrenci, Yurt-Kur'dan eğer kredi çıkmışsa ödeyecektir, çıkmamışsa da zaten kendisinin ödemesi gerekiyor" dedi.

Kayıtlar sırasında alınan bağışların anımsatılması üzerine de Teziç, ödeme güçlüğü bulunan öğrencilerden bunu istemenin doğru olmadığını belirterek, üniversitelerin bugünkü koşullarda öğrenciden destek alma ihtiyacı duyduğunu ancak bunun zorunlu olmaması gerektiğini söyledi. Bu arada toplantıda, 14 fakülteye dekan atandı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber