Sel kavgasını asker havaya ateş açarak önledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN'ın Erçek İlçesi'nde etkili olan yağışlar, Kaymaklı Köyü'nde bazı evler ile ekili alanların su altında kalmasına neden oldu. Sorunlarını Köy Muhtarı Aydın Vatansever'e anlatan köylüler ile muhtar arasında tartışma çıktı. Muhtar Vatansever bu sırada elindeki şemsiye ile köylünün birine saldırınca ortalık karıştı. Köylülerin de karışmasıyla büyüyen olayda vatandaşın biri silah çekince gergin dakikalar yaşandı. Köye gelen jandarma havaya ateş açarak kavgayı yatıştırdı.

Erçek Beldesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Kaymaklı Köyü'nde önceki gün etkili olan yağışlar, bazı evlerin ve ekili arazilerin sular altında kalmasına neden oldu. Köylü devletten yardım isterken, muhtar Aydın Vatansever'e de derdini anlatmak için köy meydanında toplandı. Bir süre köylülerle karşılıklı konuşan muhtara köylüler sitem etti. Buna dayanamayan ve sinirlerine hakim olamayan Muhtar Vatansever, elindeki şemsiye ile bir köylüye saldırdı. Diğer köylülerin de kavgaya karışmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Taş ve sopalarla birlirlerine giren köylülülerden biri silahına sarılınca gergin dakikalar yaşandı. Adı belirlenemeyen köylü silahını muhtara çevirmek isterken, diğer köylüler tarafından güçlükle engellendi.

Kadın ve çocukların çığlıkları arasında süren kavgayı duyan ve köyde selden dolayı meydana gelen zararı tespit etmek için bulunan jandarma ekibi olay yerine geldi. Jandarmanın havaya ateş açmasıyla ortalık yatıştı. Kalabalık köylü grubu jandarmanın müdahalesiyle dağıtılırken, olaya karışanlar gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber