Memurlar hükümetten kütüphane istedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin ikinci turunda Memur-Sen heyeti, Kültür Memur-Sen Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan raporu, Kamu İşveren Kuruluna sundu.

Alınan bilgiye göre, Memur-Sen, KESK'in toplu görüşmelere katılmaması nedeniyle kültür ve sanat hizmet kolunda görev yapan memurlara yönelik bir dizi talebi gündeme getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Kültür Memur-Sen Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan talepleri, bir rapor halinde Kamu İşveren Kuruluna aktardı.

Raporda, otellerden ve termal tesislerden memurların yüzde 50 indirimli faydalandırılmasının sağlanması ve Kültür ve Turizm Bakanlığının Ankara'da acilen bir misafirhane açması talep edildi.

Kültür ve Turizm uzmanlığına, bakanlık merkez teşkilatında görev yapan ve 10 yıl hizmeti bulunan fakülte mezunlarının sınavsız atanabilmesi ve 1500 kadro ihdasının yapılması istenilen raporda, yer alan taleplerden bazıları şöyle:

-Kamu yönetimi ile ilgili çıkartılması düşünülen kanunla bakanlığın bazı birimlerinin il özel idarelerine ve yerel yönetimlere devri fikrinden vazgeçilmeli ve bu konudaki yasa tasarısı geri çekilmeli.

-Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde çalışan memurların sosyal ihtiyaçları (ulaşım, kira, yemek servisi, turizm tesislerinden faydalanma) özel olarak değerlendirilmeli, aciliyet ve önem arz eden bu ihtiyaçlar için özel idare bütçesi ve yerel yönetimlerin bütçesinden yasal katkı sağlanmalı.

-Kültür ve sanat çalışanları döner sermayeden pay alabilmeli.

-Arkeolog, sanat tarihçisi ihtiyacı, başka kurumlardan gerekli eğitimi almış olanların unvan değişikliği sınavı ile söz konusu kadrolara geçirilmesiyle karşılanmalı,

-Tüm ilçe ve beldelerde kütüphane kurulmalı. Maliye ve hazine fonlarından tüm ilçe ve beldelerde kütüphane kurulması için pay ayrılmalı. Nasıl ki karakol, sağlık ocağı, belediye binası yapılıyorsa mutlaka kütüphane de yapılmalı.

-Müzelerde bulunan tüm kültür varlıklarının arşiv ve envanterleri çıkarılmalı, bunlar kayıt altına alınmalı.

-Kültür Bakanlığı yeniden kitap basmalı.

-Bakanlık, kültürümüze faydalı olacak veya sanat özelliği bulunan eserlerle ilgili teşvik alımı yapmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber