İzmir'de su tasarrufu başarısı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmirlilerin bir haftalık su tasarrufunun, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Bornova'nın kullandığı bir haftalık su miktarının 1,6 katına ulaştığı bildirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, su tasarrufu konusunda Türkiye'ye örnek olan İzmir'in, her geçen gün yeni başarı öyküleri yazdığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan su tasarrufu kampanyasında ulaşılan başarının boyutlarının, vatandaşların tasarruf bilinci ile giderek büyüdüğü belirtilen açıklamada, kentlilerin bu konuda gösterdiği hassasiyetin, haftalık tüketim rakamlarında bile dikkat çektiği kaydedildi.

Açıklamada, İZSU Genel Müdürlüğünün bu konuda yaptığı değerlendirmeye de yer verildi.

Buna göre, son bir haftayı kapsayan 13-19 Ağustos 2007 tarihleri arasında İzmir genelinde yaklaşık 4 milyon metreküp su tüketildi. Geçen yılın aynı döneminde tüketilen su miktarının 4,6 milyon metreküp olduğu, aradaki farkın Bornova ilçesinin kullandığı haftalık su miktarının 1,6 katına karşılık geldiği bildirildi.

Açıklamada, ''Bu bilginin başka bir ifadesi ise kent genelinde yapılan bir haftalık tasarruf sayesinde, yaklaşık 500 binlik yerleşik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Bornova'ya 11 gün yetecek kadar suyun kaynağında tutulmuş olması'' denildi.

-''KARARLIYIZ, İZMİRLİYİ SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ''-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir'de vatandaşların, yapılan tasarruf çağrısına olumlu karşılık vererek, tüm ülkeye örnek olmasından'' büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu kaydetti.

Bu bilincin artarak devamını dileyen Kocaoğlu, ''Sokakta gördüğüm her İzmirli konunun ciddiyetinin farkında. Herkes kendi çapında önlemler almaya çalışıyor. Biz de yerel yönetim olarak kentin geleceğini garanti altına alacak baraj yatırımlarını hayata geçirme çabasındayız. İzmir için hayati önem taşıyan yeni baraj yatırımlarımızı bir an önce başlatmak istiyoruz. Kararlıyız, İzmirliyi susuz bırakmayacağız'' dedi.

Kocaoğlu, İzmir'in sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da örnek gösterilebileceğini ifade ederek, pek çok kentte yerel yönetimlerin iradesiyle su kesintileri yapılarak tasarrufa gidildiğini, İzmir'de ise tamamen vatandaşın kendi iradesiyle ciddi anlamda tasarruf sağlandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber