Müşteri hizmetlerini 40 kez aradı, cevap alamayınca mahkemeye başvurdu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firmaların ilkbahar ve yaz aylarında başlattığı kampanyaların ne kadar güvenilir olduğu, kampanyalarda belirtilen şartları yerine getirip getirmedikleri sonradan ortaya çıkmaya başlıyor.

Şiretlerin, ürün satmak için başta cazip gibi görünen kampanyalarla vatandaşlar mağdur olabiliyor. Mağdurlardan biri de Diyarbakırlı öğretmen Yusuf Can. Diyarbakır'daki özel bir mağaza aracılığıyla (HP marka) bir yazıcı alan Can, sonradan ortaya çıkan şikayeti için 40-50 defa müşteri hizmetlerini aramasına rağmen sonuç alamayınca son çare olarak mahkemeye başvurdu.

Yusuf Can, eğitimci olduğu için evrak işlemleri için evine aldığı yazıcı için 30 dolar geri ödemeli HP'in kampanyasına katıldı. Kampanyada yazıcı alan herkese 45 gün sonra 30 dolar geri ödeme yapılacağı belirtilmesine rağmen kampanya üzerinden 9 ay geçmiş ve firma müşterisine hiçbir ödeme yapmamış. Diyarbakır'da aracı firmadan da sonuç alamayan Can, HP müşteri hizmetlerine aramış.

Can, "Kayıtlara bakıldığı zaman en 40-50 kez firmayı aradım. Her defasında aynı şeyleri söylediler. Bana her aradığımda 'Efendim siz haklısınız, ödemeyi yapacağız' deniliyor. Ancak 9 ay geçti ve aradığımda yine aynı şeyi söylüyorlar" diye konuştu.

Mücadelesini, kesinlikle kampanyada belirtilen 30 doları almak için vermediğini vurgulayan Can, konuyu mahkemeye taşıyarak özellikle bilgisayar firmalarının başlattığı kampanyaların şartlarını yerine getirmediğini belgelemek istediğini dile getirdi. Diyarbakır Tüketici Derneği'ne yazının faturasıyla başvuran Can, mahkemenin kararını bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber