Öğretim üyesi ve doktora öğrencilerinden oluşan 7 kişilik ekip, 44 günde 14 bin km yol katetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖĞRETİM ÜYESİ VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN 7 KİŞİ, 44 GÜN SÜREN "KÖPRÜLER KURMAK" ADLI ETKİNLİĞİ TAMAMLAYARAK İZMİR'E DÖNDÜ

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Bintuğ Öztürk koordinatörlüğünde öğretim üyesi ve doktora öğrencilerinden oluşan 7 kişilik ekip, 44 gün süren "Köprüler Kurmak" adlı etkinliği tamamlayarak İzmir'e döndü.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ülkü Bayındır, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Haluk Baylas ve Prof.Dr. Fikret İkiz tarafından çiçeklerle karşılanan ekip, 2 motosiklet ve bir ciple 18 ülkeyi gezdi. 44 gün boyunca farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını belirten Yrd.Doç.Dr. Bintuğ Öztürk, "Bu sayede Türkiye'yi dışarıdan gözlemleme, yabancılar tarafından nasıl beğeniyle izlendiğini görme şansımız oldu. Bu bizi çok mutlu etti" dedi.

Yola çıkmadan önce güvenli sürüş eğitimi aldıklarını açıklayan Öztürk, "Herhangi bir problemle karşılaşmadan etkinliğimizi sona erdirdik" diye konuştu.

Ekibi başarılarından dolayı kutlayan Ülkü Bayındır, "Arkadaşlarımız zor bir işi başardı. Onların gayretleri diğer gençlerimize örnek olmalı. Farklı kültürleri inceleyerek, insan iradesinin neler yapabileceğini bizlere gösterdiler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber