Sayıştay, Atatürk Üniversitesi'ndeki hocalardan fazla ödenen ek ders ücretlerini faiziyle geri istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi(AÜ)'nde yaptığı denetimlerde akademisyenlere ek ders ücretlerinin yanlış ödendiğini tespit etti. Sayıştay, fazla ödenen 100 bin YTL'ye yakın paranın faizi ile birlikte geri ödenmesini sağlarken, öğretim üyeleri ve görevlilerinden bazıları karara itiraz etti.

Sayıştay Başkanlığı 5. Dairesi, üniversitede yaptığı denetimde fen bilimleri enstitüsünde 2005 güz ve bahar yarıyılı final tarihlerinde akademisyenlerin girdiği ek ders saatlerinin sayısı ve karşılığında yapılan ödemelerde hata yapıldığını tespit etti. Profesörlere 12, doçentlere 10, yardımcı doçent ve okutmanlara ise 8 YTL ders saati başına para ödenen üniversitede Sayıştay, fazla ve almaması gerektiği halde ek ders saati başına ücret alan akademik personellerin tek tek isimlerini çıkardı. Kararı ve gerekçesini üniversitenin ilgili birimlerine ileten Sayıştay, fazla ödenen 100 bin YTL'nin geri ödenmesini istedi. 300'e yakın akademik personelden bazıları 100, bazıları ise 600 YTL'yi yüzde 10 faizi ile geri öderken, öğretim üyleri ve görevlilerinden karara itiraz edenler olduğu öğrenildi.

AÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, 5 Temmuz 2007'de durum bildirmek üzere bölüm başkanlıklarına, "2005 yarıyılında final tarihlerinde ek ders ücretlerinin Sayıştay tarafından fazla ödendiği tespit edilmiş ve zimmet çıkarılmıştır. Zimmet listesi bölümlere gönderilerek zimmet miktarları en kısa sürede yüzde 10 faizi ile birlikte Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı veznesine şahsen yatırılması gerekmektedir." resmi yazısını gönderdi.

Öğretim üyelerinin mağdur olduğunu belirten isminin açıklanmasını istemeyen bir öğretim üyesi, "Bu durum Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ve bazı bölümlerde yaşandı. Bin YTL parayı faizi ile geri ödeyen hocalar var. 2005 yılında final tarihlerinde ek ders saatlerinin yanlış hesaplanarak ödeme yapıldığı yönündeki Sayıştay kararına öğretim üyelerinin bir kısmı itiraz etti." dedi.

Öte yandan Atatürk Üniversitesi yönetimi, konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber