'Yeni doğan bir bebek aynı hastanede takip edilmeli'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Bahri Elmas, yeni doğum yapan bir anne ve bebeğinin aynı hastanede aynı doktorlar tarafından takip edilmesinin büyük avantaj olduğunu söyledi.

Elmas, "Lohusa bir annenin hastane ortamında kalması ciddi bir stres oluşturmakta. Bu nedenle sağlık bakanlığı hastaneleri içinde bir ilki gerçekleştirerek yenidoğan ünitesinde anne oteli hizmeti vermeye başladık." dedi.

Dr. Elmas, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde toplantı düzenleyerek, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası'nın yenidoğan ünitesine yaptığı katkılardan dolayı Başkan Serdar Ecemiş'e teşekkür plaketi verdi.

Toplantıda konuşma yapan Dr. Elmas, Ticaret Odası yetkililerine yenidoğan ünitesi hakkında bilgi verdi. Elmas, halkın kendilerine güvendiğini ifade ederek, " Ancak halkımızdan bir isteğimiz olacak. Problemli bebekler için yeterli müdahale ve takibin yapılabileceği bir hastanede doğumlarını yapmalılar. Yenidoğan ünitesi veya problemli yenidoğan takip etme olanağı bulunmayan hastanelerde yapılan doğumlarda bebeklerin nakli, karşı ünitenin doluluk durumu zaman kaybettirmekte, müdahalede gecikmeye yol açmakta. Ayrıca bebeğin doğumdan itibaren aynı kurumda aynı hekim tarafından takip edilmesi büyük bir avantaj. Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak bütün imkanlara sahibiz. Sizler için hastanede 1 çocuk ve 1 kadın doğum uzmanı doktorumuz 24 saat görev başındadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber