Avukatların yüzkarası

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malulen emekli Kaptı tazminatıyla hisseli arazi aldı, dolandırıldığını anladı. Hakkını aramak için avukata başvurdu, 9 yıl sonunda 'Kazandın' deyip eline mahkeme kararı tutuşturuldu. Karar sahte çıktı, Kaptı gözaltına alındı, avukatının dolandırdığını anladı

İstanbul'da bir avukat müvekkilini tam 9 yıl boyunca, sahte hakim, sahte savcı ve sahte mahkeme kararıyla dolandırdı. 1998'de çalıştığı iş yerinde kolu dirsek üstünden kopunca malulen emekli olan Seyit Ali Kaptı (62), tazminatıyla dört hissedarlı bin 200 metrekare arsa aldı. Arazisine bakmaya giden Kaptı, hissedarlardan birinin inşaatı kondurduğunu görünce soluğu belediyede aldı. Kaptı'ya belediyeden 'Git kendine avukat tut' tavsiyesi verildi.

SAHTE HEYETLE SAHTE KEŞİF

Kaptı, avukat Sedat Aydın'a gitti ve dönemin parasıyla bin 500 YTL'lik vekalet ücreti ödedi. Kaptı'nın iddiasına göre avukat Aydın müvekkiline her şeyin yolunda gittiği izlenimini vermek için sahte keşif ekibinin hazırladığı sahte keşif raporunu gösterdi. Aradan yıllar geçmesine rağmen davada bir ilerleme olmadığını gören Kaptı ailesi, avukatı sıkıştırmaya başladı. Avukat, Kaptı ile buluştu, davanın devam ettiğini söyledi ve avukatlık ücretini tahsil etti. Bu görüşme, Kaptı'nın avukatı ile son teması oldu. Avukat, bir daha Kaptı ailesinin telefonlarına çıkmadı. Ta ki 6 ay öncesine kadar. Avukata telefonla ulaşan Kaptı'nın eşi Güler hanım, bir kafede Sarı'nın sekreteri Elif Albayrak'la buluştu. Sekreter, mahkeme kararını Güler Kaptı'ya iletti.

KARAR BOŞANMA DAVASINA AİT

Davayı kazandığına dair kararı alan Kaptı, doğruca Küçükçekmece Belediyesi'ne gitti. Kararın aslının istenmesi üzerine Küçükçekmece Adliyesi'ne giden Kaptı şok yaşadı: Mahkeme kararında yazılı olan 1999/286 esas numarası bir boşanma davasına aitti. Hakim, kararın sahte olduğunu görünce Kaptı ve ailesini savcıya ihbar etti. Kaptı, eşi, kızı ve oğlu gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan Kaptı ailesi soluğu avukatlık bürosunda aldı. Avukat, suçu sekreterinin üzerine attı. Gözaltına alınan Albayrak "Dosyanın içeriğini görmedim" dedi. Kaptı ailesi, avukat Aydın Darıcı aracılığı ile 400 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Darıcı, avukat Sedat Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı soruşturmaya izin verirse Aydın'ın yargılanmasına başlanacak.

Osman ASİLTÜRK (İSTANBUL)

HEPSİ SENARYO

Müvekkilini dolandırma iddiasıyla ilgili olarak BUGÜN'e açıklamalarda bulunan Avukat Sedat Aydın, savcıda verdiği ifadenin aksine, "Tespit davasını açtık ama müvekkil asıl davanın açılmasını istemedi ve dava öylece kaldı" diye konuştu. "Hepsi kafalarından ortaya koydukları bir senaryo" diyen Aydın, "Ortaya çıkacak bir belgeyi hangi mantıkla yapabilirim? Mahkeme kararı denilen kağıdın üzerinde ne mühür ne de kaşe var" sözleriyle kendini savundu. Kaptı'nın avukatı Darıcı ise tespit davasının açılmadığını belirlediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber