26 bin işçinin gözü yeni hükümette

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Harb-İş Sendikası, grev yasağı kapsamındaki askeri iş yerlerinde yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Yüksek Hakem Kuruluna başvurdu.

Sendika Genel Başkanı Osman Çimen, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Akaryakıt, İkmal ve NATO POL tesislerinde çalışan 26 bin işçi adına yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlık sonuçlandığını söyledi.

İş kolunda grev yasağı olduğu için toplu sözleşmelerle ilgili kararın verilmesi için Yüksek Hakem Kuruluna başvurduklarını bildiren Çimen, görüşmelerdeki tıkanıklığın, denkleştirme ve esnek çalışma konusunda işverenin katı tutumundan kaynaklandığını ifade etti.

Yüksek Hakem Kurulu, başvuru dilekçesinin alındığı günden başlayarak 6 iş günü içinde toplanıyor. Uyuşmazlığı evrak üzerinde inceleyen kurul, gerek görmesi halinde tarafları dinleyip, görüşlerini yazılı talep edebiliyor. Kurulu toplantıya katılanların çoğunluğu ile karar veriyor. Lehte ve aleyhte oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlıyor. Kesin olan kurul kararları, toplu iş sözleşmesi hükmü niteliği taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber