Süleyman Soylu: İmamoğlu'nun yeri bile hazırdı, gelmedi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı dün Ekrem İmamoğlu'nun Afet Müdahale Planı toplantısına çağrılmamasına yönelik bazı iddialarda bulunmuştu. Bu açıklamalara Bakan Süleyman Soylu telefonla arayarak cevap verdi. Süleyman Soylu, yeri bile hazırdı" dedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Eylül 2019 13:00, Son Güncelleme : 29 Eylül 2019 13:10
Süleyman Soylu: İmamoğlu'nun yeri bile hazırdı, gelmedi

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremin ardından halkta büyük bir panik yaşanmışken ortaya ilginç tartışmalar atıldı. Deprem gecesi Başkan Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir toplantı yapılmış buna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da dahil olmuştu.

Afet Müdahale Planı toplantısına çağrılmadı mı?

Buraya kadar her şey normalken ertesi gün yapılacak olan Afet Müdahale Planı toplantısında yer almayan Ekrem İmamoğlu çok tartışma yaratacak cevaplar vermişti. Verdiği cevap "Acaba davet edilmedi mi?" sorusunu akıllara getirmiş sosyal medyada büyük tartışmalara sebebiyet vermişti.

Habetürk yazarı Fatih Altaylı dünki yazısında tartışma yaratacak iddialarda bulunmuş aslında İmamoğlu'nun davet edilmediğini İmamoğlu'nun toplantıyı son dakikada bizzat İstanbul Valisi'nden öğrendiğini iddia etmişti.

Oturma planı bile yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fatih Altaylı'yı arayarak işin aslını anlattı. İşin aslına Fatih Altaylı köşesinde şöyle yer verdi:

Süleyman Soylu: Açık söyleyeyim, Ekrem Bey'i ben davet etmedim, görmedim bile ama davet edilmemiş olsa niye bana nereye oturtalım diye sorsunlar. Belli ki davet edilmiş.
Fatih Altay: Belki söylemi unutmuşlardır
Süleyman Soylu: Zannetmiyorum. Çünkü toplantıya farklı birimlerden pek çok üst düzey bürokrat da katıldı ve bunların bazıları, mesala itfaiye gibi, Büyükşehir Belediyesinin bürokratları. Hatta şöyle konuşuldu "Toplantıya 9:30 gibi başlarız siz 10 gibi gelin o saate kadar anca konuları toparlamış oluruz. Biz 10'a doğru geldik. Büyükşehir Belediye Başkanı gelmeyince ne oldu diye sorduk, önceden yapılmış başka bir programı varmış. "Kendisi katılamayacakmış diye bilgi geldi. Biz de onsuz başladık, toplantıya"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber