Ortaöğretim Kurumlarına elektronik ortamda öğrenci kaydına dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.OGM.0.09.01.01.379/
Konu : Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim
Kurumlarına Elektronik Ortamda
Öğrenci Kaydı

?????.. VALİLİĞİNE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : 18.07.2007 tarihli ve B.08.0.OGM.0.09.01.01.379/7807 sayılı genelge (2007/62).

2007-2008 öğretim yılında büyükşehir statüsündeki 16 ilde, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9'uncu sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının, e-kayıt projesi çerçevesinde elektronik ortamda yapılması işlemleri, ilgi genelge hükümlerine göre yürütülmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından düzenlenen adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile ilgili iş ve işlemlerin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devir çalışmaları devam ettiğinden, ikamet adresini değiştiren velilerin değişiklik işlemleri yapılamamaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu ile yapılan görüşmeler sonucunda, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında, öğrenci aday kayıtlarının son başvuru tarihi olan 31 Ağustos 2007 tarihine kadar TUİK sayfası açık tutulacaktır. İkamet adresi değişmeyen öğrencilerin kayıt işlemleri TUİK'de kayıtlı bulunan adreslere göre yapılmasına devam edilecektir.

Diğer taraftan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, sistemde vatandaşların adres değişiklik işlemlerinin gerçekleştirilmesinin belli bir zaman alacağı belirtilmiştir.

Bu sebeple, vatandaşların adres değişiklik işlemleri tamamlanıncaya kadar, ikamet adresi değişen öğrencilerin aday kayıtları ?Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca? belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde tespit edilecek adres bilgilerini gösterir resmi belge ile yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve yukarıda belirtilen hususların uygulanmasında velilerden gereksiz evrak istenilmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

DAĞITIM:
Gereği : Bilgi :
Adana, Ankara, Antalya, A Planı
Bursa, Diyarbakır, Erzurum,
Eskişehir ,Gaziantep, İstanbul,
İzmir, Kayseri, Kocaeli,
Konya, Mersin, Sakarya
ve Samsun Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber