Köprü ve otoyollarda iş bırakma eylemi

Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, memurlara yapılacak 120 YTL'lik artışın çalışanlar için tatmin edici olmadığını belirterek, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi ile grev ve toplu sözleşme hakkı için köprü ve otoyollarda iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Tekin, ?Yoksulluk sınırının 2 bin 200 YTL olduğu bir dönemde 2008 yılbaşında verilecek 60 YTL, temmuz ayında da verilecek 60 YTL'yi bekleyecek, bunun için bayram edecek halimiz yok? dedi.

Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin yaptığı açıklamada, eylemin gününün 29 Ağustos tarihinde Ankara'da yapılacak olan Yapı Yol-Sen Genel Temsilciler Kurulu toplantısında belirleneceğini kaydetti.

Tekin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile bağlı birimlerde iş bırakacaklarını, aynı gün Fatih Köprüsü'nde belli bir süre ücretsiz geçiş olacağını ifade etti. Tekin, gerçekleştirecekleri eylemde insanca yaşanacak bir ücret, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi, grev ve toplu sözleşme haklarını dile getireceklerini bildirdi.

Tekin, ?Yılbaşında gelecek 60 YTL'lik artış sendikamız üyelerinin umrunda bile değildir. Biz söz konusu farkın hemen giderilmesini istiyoruz. Yoksulluk sınırının 2 bin 200 YTL olduğu bir dönemde 2008 yılbaşında verilecek 60 YTL, temmuz ayında da verilecek 60 YTL'yi bekleyecek, bunun için bayram edecek halimiz yok? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber