İstanbul'da yağış aralıklı olarak sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte yağışların çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, bugün öğleden önce Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağışın, öğleden sonra İstanbul'un genelinde etkisini gösterdiğini söyledi.

Bu yağışta metre kareye düşen en yüksek yağış miktarının 34 kilogram ile Şile'de olduğunu belirten Yıldırım, bu miktarın Kartal'da 8, Beykoz'da 18 ve Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde 18 kilogram olarak ölçüldüğünü kaydetti.

''Yağışlar, çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edecek'' diyen Yıldırım, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yıldırım, hava sıcaklıklarının ise hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine indiğini, İstanbul'da dün 34-35 derece civarında olan hava sıcaklığının bugün 28 derece olarak ölçüldüğünü ifade etti.

Mustafa Yıldırım, sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren tekrar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber