Sezer, Anıtkabir'de ağladı...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanı olarak dün son kez Ulu Önder Atatürk'ün huzuruna çıktı. "Görevimi, ilke ve devrimlerinizden ayrılmadan yaptım" derken, gözyaşlarını tutamadı.

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün sabah saat 09.30'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Sezer, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Ankara Valisi Kemal Önal ve Çankaya Köşkü çalışanlarıyla birlikte Aslanlı Yol'un başından yürüyerek Anıtkabir'e geldi. Atatürk'ün kabrine çelenk bırakan Sezer, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ıstiklal Marşı seslendirildi.

AYDINLANMA SAVAŞI

Sezer daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Sezer, deftere şunları yazdı: ''Yüce Atatürk, Cumhurbaşkanı olarak son kez huzurunuzdayım. Görevimi; ilke ve devrimlerinize, yeminime, anayasal kurallara, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine bağlılıktan ayrılmadan tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. İlke ve devrimlerinizin kuruluş felsefesini oluşturduğu, laik, demokratik, çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar kalıcı olacaktır. Başlattığınız aydınlanma savaşı kararlılıkla sürecektir." Sezer, metni yazdıktan sonra sesli olarak okudu. İşte o sırada sesi çatladı, gözleri yaşardı.

GÜL'E JEST YAPTI

Bu arada Sezer'in, Köşk'ü yeni sahibine "temiz ve bakımlı" bırakmak için ilkbaharda büyük çaplı bir onarım ve tamirat yaptırdığı ortaya çıktı. Bakım ve onarım işlerine bu yıl içinde 31 bin 961 YTL harcama yapıldı. Harcamalar, hizmet binası yapımı, köşk araçlarının tamiri, döşeme, tefriş gibi işlere ayrıldı. Ayrıca kaldırımlar da belediye tarafından yenilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber