TEK ders sınavına ilişkin MEB genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MILLI EGITIM BAKANLIGI
Ortaögretim Genel Müdürlügü
Sayi : B.08.0.0GM.0.09.01.01.379 /<3442
Konu : Üniversiteyi Kazanan Ögrenciler

GENELGE
2007/ 67

Ilgi:. Milli Egitim Bakanligi Ortaögretim Kurumlari Sinif Geçme ve Sinav Yönetmeligi.

Okullarimizin 2006-2007 egitim-ögretim yili basari durumlari ile ilgili ilgi Yönetmelik çerçevesinde yapilan degerlendirme sonucunda; ögrencilerimizin büyük çogunlugunun mezun oldugu ancak, az sayida da olsa bazi ögrencilerimizin yüksek ögretim programlarina yerlestirilmeye hak kazandiklari halde, tek dersten basaris'lz olmalari nedeniyle mezun olamadiklari tespit edilmistir.

Gerek 2007 Ögrenci Seçme Sinavi yerlestirme sonuçlarina göre bir yüksek ögretim programina yerlesmeye hak kazanan gerekse OSYM tarafindan açiklanacak ek kontenjanlara yerlesmeye hak kazanacak ögrencilerimizin magduriyetlerinin önlenmesi amaciyla;
1-2007 Ögrenci Seçme Sinavi Yerlestirme sonuçlarinda bir yüksek ögretim programina,
2- Açik Ögretim Fakültelerine,
3- Özel yetenek sinavi ile ögrenci alan örgün yüksek ögretim programlarina,
4- Sinavsiz geçis hakkindan yararlanarak bir yüksek ögretim programina

yerlesme ye hak kazanan ancak, tek dersten basarisizliklari sebebiyle mezun olamayan ögrencilere bir sinav hakki daha verilmistir.

Bu durumdaki ögrenciler herhangi bir yüksek ögretim programina yerlestirildiklerini belgelendirmeleri halinde, ortalama yükseltme ve sorumluluk sinavlanndan sonra valiliklerce belirlenecek tarihlerde basarısiz olduklari tek dersten sinava alinacaklardir.

Sinav tarihleri belirlenirken, yüksek ögretim programlarinin kayit tarihleri ile birlikte özel yetenek sinavi ile ögrenci alan yüksek ögretim programlarimn kayit tarihlerinin degiskenlik göstermesi ve henüz açiklanmayan ek yerlestirmeden yararlanan ögrencilerin kayit tarihleri de göz önünde bulundurulacaktir.

Konunun en seri sekilde ilinizdeki orta ögretim kurumu müdürlükleri ile ögrenci velilerine duyurulmasi hususunda geregini önemle rica ederim.

Hüseyin Çelik
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber