Gül, ilk Rektör atamasını Osmangazi Üniversitesi'ne yapacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ağustos 2007 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı rektörleri değiştirecek

BAHAR ATAKAN Ankara

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başta türban olmak üzere zaman zaman fikir ayrılıklarına düştüğü yükseköğretimin tepe noktasındaki isimlerin çoğunu değiştirecek. Gül, 8 Aralık'ta görev süresi sona erecek YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'in yerine atama yapacak. Ancak bu zamana kadar anayasa değişikliği gerçekleşirse, YÖK Başkanı'nı rektörler belirleyecek.

Gül, bu yıl ilk rektör atamasını Osmangazi Üniversitesi'ne yapacak. Rektör Prof. Necat Akdeniz Akgün'ün görev süresi 5 Eylül'de dolacak. Gül, 23 Kasım'da görev süresi bitecek Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen'in yerine de atama yapacak. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atamasını yaptığı son rektörler 2011'e kadar görevlerini sürdürecek. Ancak, AKP YÖK Yasası'nın rektörlerin görev sürelerini düzenleyen maddesini değiştirirse, mevcut rektörlerin görevleri sona erebilecek.

Görev sürelerinin bitişine göre Gül bu yıl 3, 2008'de 23, 2009'da 2, 2010'da 19, 2011'de 6 olmak üzere görev süresi boyunca toplam 53 rektör atayacak. Gül, 4 yıllık görev süreleri dolacak YÖK üyelerini de değiştirecek.

YÖK Başkanı kim olacak?

Gül'ün yeni YÖK Başkanı'nı Bakanlar Kurulu kontenjanı üyelerinden seçeceği öne sürüldü. Kerküklü olan Enver Hasanoğlu ile Ceza Kanunu hazırlığında görev yapan ve zina önerisiyle tepki çeken İzzet Özgenç'in adının öne çıktığı kaydedildi. Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyesi olarak atanan diğer isimler ise Halis Ayhan, Yekta Saraç, Emin Kuz ve Bülent Zülfikar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber