TUS'a başvuru süresi bugün sona eriyor.

Haber Giriş : 30 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) başvuru süresi bugün sona eriyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne alınacak adaylar için yapılacak.

Adaylarda, sınava başvurabilmek için 30 Temmuz 2004'e (bugüne) kadar mezun olmaları koşulu aranıyor.

Adaylar, Sağlık Bakanlığı il müdürlüklerinden 2004-TUS Eylül Dönemi Kılavuzu ve Başvurma Belgesi'nden oluşan başvuru evrakını 6 milyon lira karşılığında alabilecek. Adaylar, kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ve sınav ücreti olan 70 milyon lirayı bankaya yatırdıklarını belgeleyen dekontu da bugün mesai saati bitimine kadar kendilerine en yakın Sağlık Bakanlığı il müdürlüğüne teslim edecekler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) oturanlar ise Başvurma Belgesi'ni "Bedrettin Demirel Caddesi, No: 101, Lefkoşa" adresinden temin edebilecek.

Halen Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu adaylar ise Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle kılavuz ve başvurma belgelerini Sağlık Bakanlığı il müdürlüklerinden alabilecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber