Batman'da 35 bin Yeşil Kart bloke

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da 35 bin yeşil kartlının vizeleri olmasına rağmen bilgi sistemine giriş yapılmadığı için blokeli göründüğü bildirildi.

Sağlık İl Müdür Vekili Hakan Pamukçu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 22 Ağustosta yeni bilgi sistemine giriş yapması sonucu Batman'da 35 bin yeşil kartlının sistemde blokeli göründüğünü söyledi.

Merkezde 157 bin, il genelinde ise 300 bin yeşil kartlının bulunduğunu, hastanelerde kolaylıkla muayene olan yeşil kartlıların yeni bilgi sistemi nedeniyle ilaçlarını alamadıklarını kaydeden Pamukçu, yeşil kartlıların mağdur olmaması için yeşil kart bürosuna müracaat ederek vizelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.

Yeşil kart vizesi yapılmasına rağmen bilgi sistemine giriş yapmayan yeşil kartlıların Sağlık Bakanlığı'nın yeni sisteme geçmesi nedeniyle askıya düştüklerini anlatan Pamukçu, şunları kaydetti:

?Bu durumdan etkilenen 35 bin yeşil kartlı var. Vatandaşların mağduriyetini giderebilmeleri için yeşil kart bürosuna başvurmaları gerekiyor. Yeşil kart bürosu vatandaşların her türlü talebini karşılıyor. Bu tür sorunu olan yeşil kartlılar ilaç alımında sıkıntı yaşıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber