Beden Eğitimi Öğretmenliği için ter döktüler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU (CİHAN)-Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü'nde okumak için yarışan öğrenciler kıyasıya mücadale verdi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu heyecanlı bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Üniversitenin Gölköy Kampüsü'nde bulunan sentetik sahada başlayan yarışmalar nefes kesti. Sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin değişik illerinden üniversiteye gelen çok sayıda kız ve erkek öğrenci Spor Öğretmenliği bölümüne girmek için ter döktü.

Yarışmaya ilk önce kız öğrenciler alındı. İsmi okunan öğrenciler sahaya girerek ısınma turlarına başladı. Daha sonra hakem ve gözlemcilerin kontrolünde start çizgisine gelen öğrenciler yarışmaya başladı. Ancak havanın sıcak olması ve spor öğretmeni olma hayali kız öğrencilere zor anlar yaşattı. Yarışmaya daha önce hazırlanan sporcular enerjileri tükenmeden birinci gelmek için depar attı.

Ancak nefesleri tükenen bir kısım öğrenciler ise piste zor anlar yaşadı. Buna rağmen hayallerini gerçekleştirmek uğruna yarıştan kopmayan çocuklar bitiş noktasına ulaşmayı başardı. Yarışmayı bitiren kız öğrencileri bir çocuğu kendilerini yerlere attı. Nefesleri tükenip baygınlık geçirenlerin imdadına arkadaşları yetişti. Kimi öğrenciler ambulansa alınırken kimilerine piste arkadaşları müdahale etti. bazı öğrenciler ise yarışmanın stresinden dolayı gözyaşlarını tutamayınca onları teselli etmek yine arkadaşlarına düştü.

Sınavı izleyen Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, selamlama konuşmasında, adaletli ve akademik kriterlere uygun bir sınav yapılacacağını söyledi.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu, sınavlara katılan her 8 bayandan birinin ve her 15 erkekten birinin okula kayıt yaptırma hak kazanacaklarını belirtti. Üç aşamalı bir sınav yaptıklarını anlatan Doğu, ''Önce dayanıklılık koşusu yapıyoruz. Bu barajdır, fiziksel olarak hazır olmayan kişileri burada eliyoruz. İkinci aşamada koordinasyon denilen çeviklik testimiz var. Bundaki başarının, okuldaki başarıyla çok yüksek bir ilişkisi var. Ardından kuvvette devamlılık olan 400 metre koşu yapılacak.

Sonuçlar sınavların bitiminden yarım saat sonra asılacak. Hiç bir hataya meydan vermeden, süratli bir şekilde sonuçlar açıklanacak. Her türlü itiraza açık. Yapılan itirazları, yarışmacıları tatmin edecek şekilde değerlendireceğiz, geriye doğru gidip görüntülerden de inceleyebileceğiz.' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber