Tuvaletin fayansını okul müdürü döşedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Gacar, okul tuvaletlerinin fayanslarını bir inşaat işçisi gibi kendisi döşedi.

Eylül ayında eğitim öğretime başlayacak okullarda, bir yandan kayıt işlemleri devam ederken diğer yandan da okulların eksiklikleri giderilmeye çalışılıyor.

Sarıgöl Mimar Sinan İlköğretim Okulunun tuvaletleri ve 22 kabininin fayansla kaplanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edilen 150 metrekare fayans, okul müdürünün özverili çalışmasıyla devlete ek işçilik maliyeti oluşmadan döşendi.

Gacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat işlerinden anladığını ve daha önce de okulun ek derslik ve sıva gibi işlerini yaptığını belirtti.

Bu işleri severek yaptığını ifade eden Gacar, şunları söyledi:

''Evde olsun, okulumda olsun, bu tür işleri hep kendim yapıyorum. Bize gönderilen 150 metrekarelik fayansları da 12 günde okulun beş yerinde bulunan tuvalet salonlarına ve 22 tane kabinlerin içlerine, okulun hizmetlisi arkadaşın da yardımıyla kendim döşedim. Bunu, okula gelen öğrencilerimizin ve velilerimizin işlerini aksatmadan yapmaktayım. Yaz aylarında sürekli olarak okulun idari işlerinden arta kalan bölümünde okulun tadilat işlerini yapıyorum. Fayansları dışarıya yaptırmış olsak en az bin lira harcama yapılacaktı. Bu para okulumuzun aile birliğine kaldı. Bununla da diğer ihtiyaçlarımızı alırız.''

-MÜDÜRÜ GÖREN VELİLER KENDİLERİNİ SORGULUYOR-

Öte yandan, Müdür Mustafa Gacar'ın bu davranışı okula kayıt için gelen veliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Vatandaşlar, ''Onu tanımayanlar inşaat işçisi sanırlar. Müdürümüzün özverili çalışması bizleri sevindiriyor. Çalışmasını gördükçe kendimize 'Biz okulumuz için ne yaptık?' diye soruyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber