Karısını döven 10 ay hastane temizleyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanların alternatif bir ceza yöntemi olarak değerlendirdiği "Denetimli Serbestlik" uygulaması kamuoyunda yaygınlaşmaya başladı.

Niğde'de karısını dövdüğü için yargılanan bir kişiye 10 ay hastane temizleme cezası, kendi kız çocuğunu kaçıran bir kişiye ise belediyeyi temizleme cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, karısına şiddet uygulayan Murat U., Niğde Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 20 ay hapse mahkum edildi. Hakim, yeni ceza kanunuyla yürürlüğe giren "Denetimli Serbestlik" uygulaması kapsamında, hükümlünün cezaevine girmesi yerine, cezasını toplum içerisinde gözetim ve denetim altında çekmesine karar verdi. Karar neticesinde Murat U.'nun 20 ay hapis yatma cezası, Niğde Devlet Hastanesi'nde 10 ay temizlik yapma cezasına dönüştürüldü.

Öte yandan 12 yaşındaki kendi çocuğunu kaçırdığı için yargılanan Muzaffer Y., Niğde Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 5 ay hapis cezası aldı. Aynı uygulama kapsamında suçu değerlendirilen Muzaffer Y.'nin cezası iki buçuk ay temizlik cezasına çevrildi. Şahıs verilen süre içinde Niğde Belediyesi'nde temizlik yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber