Memur masada uzlaşmayınca hükümet 5 YTL'yi geri aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜLÇİN ÜSTÜN Ankara

Memur sendikaları ile toplu görüşme masasında uzlaşamayan Kamu İşveren Kurulu, Uzlaştırma Kurulu'na sunacağı teklifte, memuru ikna etmek için son anda 5 YTL artırdığı taban aylığı zammını geri alacak.

Buna göre, kamu temsilcileri, memura yılın her iki dönemi için yüzde 2'şer zam, 20+20 YTL denge tazminatı ve taban aylıklarına yansıtılmak üzere 10 YTL ödeme teklifini sunacak. Böylece toplu görüşme sürecini yürüten eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in sendikacılara yaptığı, "Gelin uzlaşalım, yoksa Maliye Bakanı Unakıtan verdiği zammı geri alır" esprisi gerçek olacak.

Mevcut düzenlemeye göre, toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa, tarafların 3 iş günü içerisinde Uzlaştırma Kurulu'na giderek, tekliflerini sunması gerekiyor.

Toplu görüşmelerde gece yarısına kadar süren pazarlıklarda sendikalar taban aylığının 30+30 YTL şeklinde ödenmesini istemişti. Bu rakamlar yansıtılarak uyuşmazlık metni imzalanmış, ancak Şahin son bir kez görüşmek için toplu görüşme masasını terk eden sendika yöneticilerini içeri çağırmıştı.

Bu gelişme üzerine hükümet taban aylığı zammının 15+15 YTL, sendikalar 20+20 YTL olması önerisini getirmiş, ancak 5 YTL'lik fark nedeniyle anlaşma yine sağlanamamıştı.

Görüşmeler sırasında Maliye Bakanı Unakıtan'ı arayan Şahin, "Maliye Bakanı'nı aradım. Gelirse verdiğimiz zammı da alır. Gelin anlaşalım" diye espri yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber