Yüzde 20'nin yarısı DSP'nin

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP lideri Zeki Sezer, oy oranları ile ilgili herhangi bir araştırmanın yapılmadığını, yapılması durumunda bazı tartışmaların gündeme gelebileceğini ifade etti. Sezer ayrıca, DSP'nin baraj sorununun da olmadığını söyledi

ANKARA (İHA)

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin baraj sorunu olmadığını, seçimler öncesinde yapılan cumhuriyet mitingleri başlamadan oyları yükselen tek partinin DSP olduğunu söyledi.

Bazı haber ajanslarını ziyaret eden DSP lideri Sezer, 22 Temmuz seçimlerine CHP sıralarından giren DSP'nin seçimlerin ardından CHP'den ayrılmasıyla ilgili yapılan eleştirileri de haksızlık olarak nitelendirdi. Sezer, ?Biz CHP ile birleşmemiştik ki. İki ayrı partiyiz. Biz dediğimizin dışında davranmadık? diye konuştu.

OYLARI ARTAN TEK PARTİYDİK

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'nin seçimlerde aldığı yüzde 20 oranındaki oy oranının yüzde kaçının DSP'ye ait olduğu yönündeki bir soru üzerine ise, bunu bilmenin mümkün olmadığını, ancak bu konuda bir araştırma yapmanın da başka bir tartışmayı gündeme getireceğini ifade etti. Seçimler öncesinde yapılan cumhuriyet yürüyüşleri başlamadan önce yükselen tek partinin DSP olduğunu kaydeden Sezer, ?Kim yaptırmışsa, yurtdışı, Avrupa'dan kim yaptırdıysa yükselen tek parti DSP idi. Bir gazeteci yüzde 1,5'tu 13 aldı diye yazmış. Peki o zaman niye bize herkes ısrar etti bir araya gelin diye? DSP baraj sorunu olmayan bir partidir. Bu sinerji yine yansımamış. Onu da sosyolojik olarak araştırmak lazım? diye konuştu.

GÜL, ŞANS OLABİLİR

DSPlideri Sezer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik herhangi bir tanımamazlık tavrı içinde olmayacaklarını belirtti. Gül'ün Cumhurbaşkanı olması nedeniyle bazı kaygılarının bulunduğuna işaret eden Sezer, ?Kaygılı olduğumuz konuları izleyeceğiz. Gerçekten, ülkenin, toplumun, Cumhuriyetin ve laikliğin hassasiyetleri konusunda sayın Gül de hassas olacaksa bu Türkiye için bir şans olabilir. Bu alamda Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasında bir problem yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber