Tüzmen ile Eroğlu birlikte dalacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

60. Hükümet'in Bakanlar Kurulu'nda milli yüzücü ve dalgıç Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e rakip geldi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da yüzme ve dalgıçlık konusunda Tüzmen'den aşağı kalır yanının olmadığı ortaya çıktı.

Tüzmen, Meclis'te karşılaştığı Eroğlu'na, "Madem sudan sorumlu bakan oldun. Bundan sonra birlikte dalmaya gideceğiz. Su Bakanlığı onu gerektirir" dedi. Eroğlu da, "Seve seve" cevabını verdi.

SİNİRLERE İYİ GELİYOR

Tüm siyasetçilere aslında dalmayı öğretmek gerektiğini belirten Tüzmen, "Çünkü, dalan kişi suyun altında sinirlerine hakim olmayı, en zor durumda bile heyecanlanmamayı, serinkanlı hareket etmeyi öğreniyor" diye konuştu. Eroğlu'na ilginç sırrını da veren Tüzmen, "Ben sinirli olduğum zaman hemen dalmaya gidiyorum, ne stres ne de sinir kalıyor. Beni rahatlatıyor. Hatta bazen Bakanlar Kurulu'nda sinirlenince, Başbakan hemen müdahale ediyor, 'senin vaktin gelmiş, sen git bir dal gel diyor" konuştu. Eroğlu ise en büyük hobisinin Tüzmen gibi yüzmek ve dalgıçlık olduğunu söyledi.

HALİÇ'E DALDIM

Eroğlu, dalgıçlık konusunda sertifikasının bulunduğunu da belirterek, "Yıllar önce Haliç'in temizlenmesi projesinde görev aldım. O zaman dalarsın dalamazsın iddiaları oldu. Haliç mavi mi değil mi diye. Ben de Cemal Kamacı Spor Salonu'nda eğitim aldım ve Haliç'te daldım. O zamandan beri dalmadım" diye yanıt verdi. Tüzmen ile Eroğlu'nun arkadaşlıkları Bakanlar Kurulu sıralarıyla sınırlı kalmayacak. İki bakan sık sık dalmaya ve yüzmeye gidecek.

Düzgün KARADAŞ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber