3 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 3 EYLÜL 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-HÜKÜMET PROGRAMI GÖRÜŞÜLÜYOR

-60. Hükümet programı üzerine görüşmeler yapılacak. (Saat:15.00)

-TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından okunan ve Hükümet ile muhalefeti ilk kez karşı karşıya getirecek olan programa ilişkin, AKP adına Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Cihat Ergün, CHP adına Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, MHP adına Genel Başkan Devlet Bahçeli, DTP adına Grup Başkanı Ahmet TÜRK görüş bildirecek. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de program hakkında kişisel görüşlerini açıklamak üzere söz alacak. Daha sonra Başbakan Erdoğan eleştirileri yanıtlayacak. Genel Kurul, çalışmasına tüm söz hakları tamamlanıncaya kadar devam edecek.

-60. Hükümet'in güven oylaması 5 Eylül Çarşamba günü yapılacak.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, sırasıyla, TBMM Başkanı Köksal Toptan, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal ve Tüm İşçi Emeklileri Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:12.00/15.00/1520./15.40)

-Cumhurbaşkanı Gül'ün kabulleri basına kapalı gerçekleştirilecek.

-KABUL RESMİ'NİN DAVETİYELERİ DAĞITILIYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kutlamaları kabul etmek üzere düzenlediği programın davetiyeleri dağıtılmaya başlanıyor. Gül'ün "resmi günlük program" çerçevesinde gerçekleştirileceği Kabul Resmi, Çarşamba günü saat 11.30'da yapılacak. Programa tüm milletvekilleri, siyasi parti genel başkanları, basın yayın kuruluşlarının ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri davet edilecek.

-Daha önce Cumhurbaşkanı Gül'ün programlarına katılmayacağını açıklayan CHP'nin de nasıl bir tutum izleyeceği konusunda karar vermesi bekleniyor.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN KABULLERİ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, KKTC Büyükelçisi Tamer Gazioğlu, Suriye Büyükelçisi Halid Raad, Pakistan Büyükelçisi Seyit İftihar Hüseyin Şah ve İngiltere Büyükelçisi Nick Baird'i Mecliste ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:10.45/11.15/13.00/14.00)

-AĞUSTOS AYI ENFLASYON AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ağustos 2007 Tüketici Fiyatları Endeksi ile Üretici Fiyatları Endeksi'ni açıklıyor. (Saat:10.00)

-MEMURLAR UZLAŞTIRMA KURULU'NA BAŞVURUYOR

-Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen, Hükümet ile yürütülen toplu görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması üzerine Uzlaştırma Kurulu'na başvuruyor. Kurul, başvuruyu 5 gün içinde değerlendirecek ve karar Bakanlar Kurulu'nun önüne gidecek. (Saat:11.00)

-SANAYİ BAKANI ÇAĞLAYAN OSİAD YÖNETİMİNİ KABUL EDECEK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihaç Güçlü'yü kabul edecek. (Saat:13.30)

-ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLIYOR

-ÖSS'de herhangi bir programa girmeye hak kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başlıyor. 10 Eylül'e kadar sürecek kayıtlar için adaylardan diplomalarının aslı, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, 1985 ve öncesi doğumlu erkekler için askerlik kâğıdı, 12 vesikalık fotoğraf, katkı payıyla ilgili belge ile varsa üniversitenin istediği diğer belgeler isteniyor. Adayların başvurularını bizzat yapmaları gerekiyor.

-DIŞ TİCARETTE BUMERANG ETKİSİ

-Sanayi üretiminin neredeyse tamamen ithal girdiye bağımlı hale gelmesi nedeniyle, Türkiye'nin üretim ve ihracatında yaşanan artışlar, ithalat ve dış ticaret açığında daha hızlı bir büyümeye yol açıyor.

-IMF'YE İKİ BAŞKAN ADAYI

-Görevinden kendi isteği ile ayrılacak olan Rato'nun yerine, Fransa eski Maliye Bakanı Dominique Strauss-Kahn ile Çek Cumhuriyeti eski Başbakanı Josef Tosovsky'in adaylıkları kesinleşti. IMF Başkanı Ekim ayında belli olacak.

-UZMANLAR UYARIYOR: ?OKUL ÇANTALARI ÇOCUĞUN AĞIRLIĞININ YÜZDE 15'İNİ GEÇMESİN?

-Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, ağır okul çantalarının öğrencilerin günlük yaşamlarında, şiddetli bel, sırt ve omuz ağrısı çekmelerine, omurgalarının C ya S şeklini almasına neden olduğunu belirterek, ?Sırt çantası ve içindekilerin toplam ağırlığı çocuğun ağılığının yüzde 15'ini geçmemelidir. Bu da yaklaşık 12 yaşından küçük çocuklar için dört kilodan, 12-15 yaş arası çocuklar için beş kilodan, daha üst sınıflar için ise 8 kilodan daha ağır olmaması anlamına geliyor? dedi.

-AKDAMAR KİLİSESİ BÖLGE TURİZMİNİ CANLANDIRDI

-Restore edilerek turizme açılan Akdamar Ermeni Kilisesi, bölge turizmini canlandırdı. Kilisenin açılmasından sonra bölge çevre illerin turist sayısında yaklaşık 3 kat artış görüldü.

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş yaptığı açıklamada, bölge ekonomisinin tek alternatifinin turizm olduğunu belirterek, bölgede doğa, kültür ve tarihi mirasın bir arada olduğunu söyledi.

-NEŞŞAR, SİYASETTEN SİNEMAYA TRANSFER OLDU

-Eski CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, Başrolünü Ferhan Şensoy'un oynadığı ?Ders Zamanı? filminde rol alacak. Neşşar, 9 Eylül'de kamera karşısına geçeceği filmde ?doktor? rolünü oynayacak.

-RESSAM TAKSİCİDEN ONLARCA "MELİH GÖKÇEK" TABLOSU

-Ankara'da 10 yılı aşkın süredir taksicilik yapan Fehmi Oruç, hiç görmediği ve tanımadığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in portrelerini çeşitli kompozisyonlarda yağlı boya ile tablolaştırdı. Ressam taksici Oruç, iki yılda tam 25 adet Melih Gökçek tablosu yaptı.

-DEVLET TİYATROLARI SEZONU AÇIYOR

-Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Devrim Yakut, 2007-2008 Tiyatro Sezonu ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber