Türk-Alman Üniversitesi açılması hızlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da kurulması planlanan ve uzun yıllardır üzerinde çalışılan Türk-Alman Üniversitesi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) bir heyet Almanya'ya geldi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın'nında daha önceleri Almanya'ya gelerek çalışmaları başlattığı üniversitenin ismi kesinleşti. Türk-Alman Üniversitesi ismi ile kurulacak olan üniversitede mühendislik, hukuk, Fen-Fdebiyat ve Sosyal Bilimler Fakülteleri açılacak. Kurulacak üniversitenin Boğaziçi, ODTÜ ve Bilkent düzeyinde olacağını vurgulayan MEB Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, Türkiye ve Almanya arasında imzalanan anlaşma uyarınca Türk-Alman Üniversitesi'nin yakın zamanda kurularak, eğitim ve öğretime başlayacağının müjdesini verdi. Çalık, Üniversitenin yaklaşık 5 bin öğrenci kapasiteli olacağını belirttirken üniversitede akademik kariyer yapmanın da mümkün olacağını belirtti. Üniversitenin altyapı çalışmalarını yapmak üzere Almanya'da bulunduklarını belirten Çalık, ''Burada protokolde çıkabilecek zorlukları nasıl aşarız diye bir toplantı gerçekleştirdik. Alman yetkililerle uzlaşma sağlandı. İki hafta sonra da yine aynı toplantıyı Türkiye'de yapacağız. Türk-Alman Üniversitesi'ni 2008/2009 öğretim yılında açmayı planlıyoruz.'' dedi.

Köln Başkonsolosluk binasında Eğitim Ataşeleri ile sohbet toplantısı esnasında CİHAN'a açıklamalarda bulunan MEB heyetinde, MEB Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Özdemir, Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Gazi Altun ve Almanya'daki Eğitim Ataşeleri hazır bulundu. Türkiye'den gelen MEB heyeti ve bazı Eğitim Ataşeleri gazetemizin Köln Bölge Temsilciliğini de ziyaret ederek gazetemizin Avrupa yayınları ve trajı hakkında bilgi aldılar.

ALMANYA'DAKİ EĞİTİM ATAŞELERİ BİR ARAYA GELDİ

MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Özdemir, Almanya'daki Türk öğrencilerin genel durumlarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla Almanya'daki Eğitim Ataşeleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Almanya'daki Türklerin eğitim alanındaki sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapacaklarını ifade eden Özdemir, ''Maalesef burada tanıştığımız Türk çocuklarıyla Türkçe iletişim kurmakta zorlandık. Bu bizim keyfimizi kaçırdı. Türkiye'den yurtdışına 1000 öğrenci yolladık. Bu sayı 5 yıl içinde 5 bin olacak. Bu gençler Türkiye'nin gelecekteki yöneticileri olacaklar.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanı Barbara Sommer'in davetlisi olarak Ekim ayı içinde Almanya'yı ziyaret edeceğini kaydeden Özdemir, bu ziyaret sırasında Tüklerin eğitim sorunlarının ele alınacağını ve Çelik'in Türk Sivil Toplum Örgüt temsilcileriyle bir araya geleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber