Polisten okulların güvenliğine yönelik önlemler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken okulların ve öğrencilerin güvenliğine ilişkin yoğun önlemler alıyor. Polis, okulların giriş ve çıkış saatlerinde resmi veya sivil ekipler görevlendirecek. Servis araçları titizlikle denetlenirken, öğrencilerin zararlı akımlardan etkilenmemesi için uzman ekipler okul çevresinde sürekli görev alacak.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, birim amirleri mıntıkalarında bulunan okul idarecileri ile görüşmeler yaparak, öğrenci ve okul güvenliği konularında neler yapılabileceği konularını ele alacak.

Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılacak.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik gerekli tedbirler alınarak narkotik birimlerinin sokak timleri, okul çevrelerinde gençleri zehirlemeye yönelik faaliyetleri önleyecek.

Yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençleri kandırmaya yönelik çalışmaları da engellenecek.

Öğrencileri taşıyan servis araçları titizlikle denetlenecek. Bu konuda yayınlanan genelgeler doğrultusunda servislerin eksiklikleri ortadan kaldırılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın rakamlarına göre, 2005 yılında 299 bin 702 okul servis aracı kontrol edildi. Bu araçlardan kurallara uymayan 20 bin 57 okul servis aracına trafik cezası uygulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber