Alman Gazetesi'nden Hayrünnisa Gül ayıbı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alman Bild am Sonntag Gazetesi'nden çirkin yakıştırma: Dünyayı karıştıran 3 kadından biri seçildi

Dünyayı kışkırtan 3 kadın Alman Bild am Sonntag Gazetesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ü 'dünyayı kışkırtan 3 kadın'dan biri ilan etti.

Alman "Bild am Sonntag" gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ü, "dünyayı provoke eden üç kadından biri" olarak nitelendirdi.

Gazete, Hayrünnisa Gül ile Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner'in eşi Christina Kirchner ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Cecilia Sarkozy için "Dünyayı provoke eden üç kadın" ifadesini kullandı.

Haberde, first lady'lerden birinin ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile piknik yapmak yerine alışverişe çıktığı, diğerinin kendini "yeni Evita" ilan ettiği, bir diğerinin de "yasak olmasına karşın" türban taktığı belirtildi.

'Türbanı iyi duruyor'

Bild am Sonntag gazetesinde Hayrünnisa Gül ile ilgili olarak özetle şu ifadeler yer aldı: "Türbanı çok iyi duruyor. Türk geleneğine göre boğaza sıkıca bağlı. Hiç bir saç, açık bir ense görülmüyor. Hayrünnisa Gül, eşinin yanında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıkan ilk koyu Müslüman. Çoğu için şu an kırmızı beze dönüşen türbanını, inançları gereği takıyor. Çünkü Türkiye'de devlet ve din işleri kesin bir şekilde birbirinden ayrı. Türban kamu alanında, parlamentoda ve üniversitelerde yasak. Eleştirmenler 'Bu kadınla Türkiye'nin İslamlaşması duyuruluyor' diye sesleniyor. Ordu açıkça darbe ile tehdit ediyor. Hayrünnisa Gül bütün bu olanlardan etkilenmeyerek şu görüşünü tekrarlıyor: Türban başımı örtüyor, beynimi değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber