104 yaşındaki kadına maaş eziyeti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2007 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP'te 104 yaşındaki Emine Kaplan'ın 3 ayda bir verilen 220 YTL'lik yaşlı maaşını alması eziyete dönüştü. Yaşlılığı nedeniyle yürüyemeyen Kaplan bankaya gitmek üzere çağrılan taksiye oturur şekilde binemeyince, ?Station' model aracın bagaj kapısı açıldı. Emine Nine yatak haline getirilen arka koltuğa uzanarak bankaya gidebildi.

Sabahın erken saatlerinde Ziraat Bankası Karşıkaya Şubesi'ne giden 65 yaş ve üzerindekiler ile ve engelliler, uzun kuyruk oluşturdu. Bankanın açılmasıyla birlikte birçok kişinin bir an önce maaşlarını almak isteyip, banka kapısına yönelmesiyle gergin anlar yaşandı. Görevliler tartışmalara müdahale ederek, kavga çıkmasını önledi.

Perilikaya Mahallesi'nde çocuklarının evinde kalan Emine Nine bagaj kapısından arka koltuklara doğru yattığı taksiyle Karşıyaka semtindeki bankaya geldi. Emine Kaplan, ödemenin banka binasında yapılması nedeniyle buraya gitmekte büyük zorluk yaşadı.

Otomobil içinde sıcak nedeniyle yakınlarının sık sık su içirerek serinletmeye çalıştığı Emine Kaplan, bankadan getirilen belgelere parmak bastı. Tehlikeli ve eziyete dönüşen maaş alma yolcuğu ardından oğlu 60 yaşındaki Karaca Kaplan'ın yardımıyla maaşını aldı. Her 3 ayda bir bu sıkıntıyı yaşadıklarını anlatan Karaca Kaplan, ?Annem yaşlılığı nedeniyle kalkamıyor. Bankadan aldığımız parayı da sağlık sorunları için harcıyoruz. Onu bankanın önüne kadar getirip, maaşını alıyoruz. Evden buraya gelmemiz ve buradan tekrar eve dönmemiz 25 YTL'ye mal oluyor. Yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber