Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsen, Çankaya ekibinde

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Köşkü'nde çalışacağı ekibini kuran Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'i getirdi

UTKU ÇAKIRÖZER, YILDIZ YAZICIOĞLU Ankara

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde genel sekreterlik koltuğuna imam hatip lisesi mezunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Mustafa İsen'i seçtiği öğrenildi.

Vali ya da büyükelçiler arasından birini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne seçmesi beklenen Gül'ün Prof. İsen tercihi dün akşam saatlerinde netlik kazandı. 22 Temmuz seçimleri için AKP'den milletvekili aday adayı başvurusunda bulunan İsen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday listesine alınmamıştı.

İsen'in akademisyenlikten bürokrasiye geçişi, 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında AKP iktidarıyla oldu. Gül'ün başbakanlığını üstlendiği 58. hükümet döneminde, Kültür Bakanlığı'na Hüseyin Çelik getirildikten hemen sonra, Aralık 2002'de müşteşar olarak atandı.

Çelik, Gül ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imza attığı üçlü kararname ile müşteşarlık makamına getirilen İsen, Erdoğan'ın başkanlığındaki 59. hükümet döneminde Kültür ve Turizm bakanlıkları tek çatı altında birleştirildikten sonra da koltuğunu korudu. İsen, 22 Temmuz seçimleri öncesinde Bakan Atilla Koç'un bilgisi dahilinde Erdoğan ile görüşerek, AKP'den aday adayı olmak üzere müşteşarlıktan istifa etti.

Adapazarı ya da Bursa'dan AKP milletvekili aday listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılırken, İsen'in listeye konmaması parti ve bakanlık kaynakları tarafından "dosyası unutuldu" gerekçesiyle açıklandı. Bu arada müşteşarlık makamı vekâleten yürütüldüğü için İsen, görevine 5 Temmuz'da geri döndü.

Dekanlık yaptı

Adapazarı'nda 1953'te doğan İsen, Adapazarı İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra 1975'te Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Atatürk Üniversitesi'nden sonra akademik kariyerini Gazi Üniversitesi'nde sürdüren İsen, 1994'te profesör oldu. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı koltuğuna oturan İsen, 2000'de Başkent Üniversitesi'ne geçti. Eşinin başı açık olan İsen 3 çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber