Sağlık çalışanlarının çocuklarıyla nöbeti sona eriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarının çocukları artık anneleriyle nöbete ya da bakıcıya gitmek yerine hastanelerde açılacak kreşlere gidecek.

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı "Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinin açılması" genelgesinin ardından harekete geçen Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası (BASK) Hatay temsilciliği, Antakya Devlet Hastanesi yetkilileri ile görüşerek kreş açılması konusunda söz aldı.

Doğumevinde de bir kreşin açılma ihtimalinin yüksek olduğu bildirilirken sağlık ocağında çalışan personellerin çocukları için de ortak bir kreş yapılmasının uygun olacağı görüşü ileri sürüldü.

BASK Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sağlık çalışanları ile gerekli görüşmeleri yaptık. Üyelerimiz ve sağlık çalışanları bu güne kadar çocuklarını bırakacak bir sıcak ortam bulmakta güçlük çekiyordu. Ya bakıcıya ya da çocuklarıyla birlikte hastanede nöbete tutuyorlardı. Sağlık Bakanlığının 29.08.2007 tarihli ve 2007/77 sayılı genelgesi bizleri bu anlamda mutlu etti. Çünkü artık sağlık çalışanlarının çocukları anneleriyle birlikte hastanede nöbet tutmayacaklar. Onlar için hastanede açılacak kreş hem sıcak bir yuva olacak hem de güvenli bir ortam. Sağlık personelleri çocuklarını kafalarının rahat edebileceği bir yere bırakınca daha verimli çalışacaklarını düşünüyoruz." dedi

Genelgeye göre hastanelerde kreşlerin açılabilmesi için 0-6 yaş toplam 50 çocuğun olması gerektiğine işaret eden Yılmaz, sağlıkçılarla irtibata geçerek kreşlerin bir an önce açılması için 50 çocuk şartını gerçekleştirmeye gayret edeceklerini vurguladı.

Hastanelerde çalışan sağlıkçıların bu konuda duyarlı davranıp Bask Hatay İl Temsilciliğinin hastane temsilcileriyle irtibata geçmesini isteyen Yılmaz, verilmiş bu hakkı kazanmak için sağlık çalışanlarının da gayret göstermesini dile getirdi

Yılmaz, "Biz BASK olarak hem kamu görevlilerinin haklarını savunmak ve yeni kazanımlar elde etmek hem de topluma hizmet etmek için çalışıyoruz" ifadesini kulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber