Üniversite'de geleceğin basketbolcuları yetiştiriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hem geleceğin basketbolcularını yetiştirmek için mücadele veren Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı, yaşları 6-16 arasında 200, minik, genç ve yıldız kategorisinde 150'ye yakın sporcu yetiştiriyor.

Beko Basketbol Ligi'nde Konya'yı temsil eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı, alt yapıya büyük önem veriyor. Hem geleceğin basketbolcularını yetiştirmek hem de Üniversite'nin takımına profesyonel kadro oluşturmak için mücadele veren Üniversite, yaşları 6-16 arasında değişen 200, minik, genç ve yıldız kategorisinde yer alan 150'ye yakın sporcu yetiştiriyor. Geleceğin basketbolcuları olarak görülen çocuk ve gençler, haftanın belirli günlerinde antremanlara katılarak kendini geliştirmeye çalışıyor.

Sarı - mavililerin Merkez Rektörlük Binası Spor Salonu'nda sporcuları yetiştiren antrönerlerden İbrahim Aktaşlı, haftanın 3 günü genç ve minik sporcularla çalıştıklarını belirterek, "Yakında yaz dönemimiz sona erecek. Kış döneminde hafta sonraları çalışmaya başlayacağız. Yaz döneminde büyük bir ilerleme kaydettik. Amacımız basketbola oyuncu yetiştirmek. Yaş grubuna göre ayırdığımız sporcular, haftanın belirli saatlerinde gelerek çalışmalara katılıyor. Sporcularımızın performansı çok iyi.Geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz.Üniversitemizin profesyonel kadrosunu da burada yetiştiriyoruz." dedi.

Minik, yıldız ve genç kategorisindeki sporcuların bu yıl bölgesel ligte mücadele edeceğini de belirten Aktaşlı, bu kategorideki 150'ye yakın sporcudan çok şey beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber