Ankara Barosu: Adalet Bakanı Şahin'in baroların sorunlarını çözeceğine inanıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu Başkanı Avukat Ahsen Coşar, meslektaşları olan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, baroların sorunlarının çözüme ulaştırılmasında desteklerini esirgemeyeceğine olan inançlarının ve güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.

Ankara Barosu Başkanı Avukat Ahsen Coşar, yaptığı yazılı açıklamada; Ankara Barosu olarak üzerilerine düşen bütün konularda görevlerini yapmaya hazır ve istekli olduklarını ifade etti. Devlet olarak, gelmiş geçmiş siyasi iktidarlar olarak, birey olarak, yargının kurucu unsurları olan yargıç, savcı ve avukat olarak, hukukun üstün ve egemen kılınması noktasında herkesin katkıda bulunduğu ve bu noktada mesafe alındığını ifade eden Coşar, bütün bunlara rağmen sorunların tam olarak çözülemediğini belirtti.

Coşar, Cumhuriyet Hükümeti ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere yargıçların, savcıların, avukatların ve baroların daha çok çalışmaları, güçlerini birleştirmek, aralarındaki diyalogu, dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırmak suretiyle yargının sorunlarının aşılmasına hukukun üstün ve egemen kılınmasına katkı yapmaya devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. Coşar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Kaba gücün üstün hale gelmemesi, seçilenler ile atananların keyfi bir yönetim oluşturmaması, birey hak ve özgürlüklerinin korunması ve güvence altına alınması, toplumun her türlü kaygıdan ve korkudan uzak tutulması, liberal/anayasal demokrasinin kurumsallaşması, başta laiklik olmak üzere cumhuriyetin kazanımlarının ve temel değerlerinin hem korunması ve hem de geliştirilmesi, hukuku ve hukukun üstün kurallarını egemen kılmayı, yargının bağımsızlığını korumayı gerektirir. Zira hukuk ve bağımsız yargı, hem siyasetin ve devlet yönetiminin ve hem de yurttaşların en temel ve vazgeçilmez güvencesidir. Hukukun üstün ve egemen kılınması, yargının bağımsızlığının gerçekleştirilmesi, toplumda hukuka aidiyet bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi ise en başta devlet olmak üzere, yargıcıyla, savcısıyla, avukatıyla biz hukukçulara ve barolara düşen en önemli görevdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber