Memurlardan üç karpuz protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası ( BÇS), Hükümetin memura verdiği maaş zammı ile sadece 3 karpuz alındığını belirterek, verilen zammı karpuz keserek protesto etti.

Hükümet tarafından memur maaşlarına verilmiş olan yüzde 2'lik zammı protesto etmek amacıyla Kızılay'da basın açıklaması yapan BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi ve sendika üyeleri, karpuz keserek halka dağıttılar.

Hükümet tarafından verilen zamla ancak 3 karpuz alınabileceğini belirten Çivi, yetkili memur sendikaları ile hükümet arasında her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Ağustos günü başlayan toplu görüşmelerin 29 Ağustos'ta sona erdiğini ve bu senaryonun 6 yıldan beri uygulanmakta olduğunu belirtti.

Tüm Sendikalara çağrıda bulunan Çivi, " Hükümetin 2008 yılı için memurlara teklif ettiği şartları yasalaştırması halinde, tüm sendikalara verilecek zammın maliyeye geri iadesi için ortak hareket etme çağrısı yapıyoruz" dedi. Basın açıklamasından sonra kesilen karpuzlar Emniyet görevlilerine, basın mensuplarına ve vatandaşlara dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber