Köşk'ten notlar; işte katılan önemli isimler/ Resimli

Haber Giriş : 05 Eylül 2007 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde resmi kabul verdi. Gül, konukları Büyük Resepsiyon Salonu'nun kapısında karşılayarak ellerini sıktı.

Kabule, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Vekili Sacit Adalı, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partili milletvekilleri, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve partili bazı milletvekilleri, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili, eski bakanlar Abdüllatif Şener, Ali Coşkun ve Ertuğrul Yalçınbayır, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı generaller, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un da aralarında bulunduğu diplomatik misyon temsilcileri, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Aktı, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Kabule, yaklaşık 800 davetlinin çağrıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan tokalaşırken, gazetecilerin isteği üzerine poz verdiler.

Kabulü, çok sayıda gazeteci izledi. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilere hitaben, ''Sizinle de beraber olacağım'' dedi.

Davetlilere verilen ikramda, alkollü içkiler de yer aldı.


Cumhurbaşkanı Gül'ün kutlamalar için düzenlediği programa çok sayıda davetli katılıyor. Yoğun güvenlik önlemleri alınan Köşkte davetlilerin araçları tek tek kontrol edildi, isimleri davetli listesinden kontrol edildi. Bu nedenle Köşk'ün protokol giriş kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle trafik de aksadı. Giriş kapısının önünde oluşan trafik sıkışıklığını aşmak için, davetliler için Köşk'ün 5 numaralı kapısı da açıldı ve davetlilerin bir bölümü bu kapıya yönlendirdi. Kabule TBMM Başkanı Köksal Toptan saat 11.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11.40'ta geldi.

Gül'ün konulkaları karşılaması ve tokalaşması 40 dakika sürdü.

Kabulden bazı izlenimler şöyle:

18 GENERAL KATILDI

Davete, ilk olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ geldi. Akdağ'ın ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Gül'ü tebrik etti. -Aralarında bir Orgeneral, 3 Korgeneral ve 14 de Tuğgeneral ve Tümgeneralin bulunduğu toplam 18 komutan da Gül'ü kutlayarak davete katıldılar. -Davette protokol sırası uygulanmaması nedeniyle, konuklar tek sıra halinde Gül'e tokalaştılar. -Başbakan Erdoğan da sıraya girerek Gül'ü kutladı ve davete katıldı. Davete katılanlardan bazıları Gül'le tokalaşırken kısa süreyle sohbet de ettiler.

BEYAZLI VEKİLLER

-Davete katılanların tümüne yakını koyu renk ve siyah elbise giydikleri dikkat çekti. Davette AKP milletvekili Nükhet Hotar Göksel ve MHP milletvekili Meral Akşener beyaz ceket giyinen iki isim oldu.

YEMİN TÖRENİNE KATILMAYAN ÇÖRTOĞLU, TEBRİK ZİYARETİNE GELDİ

-Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM de yapılan yemin törenine katılmayan Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun tebrik ziyaretine gelmesi dikkat çekti. Törene, Çörtoğlu'nun yanı sıra Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Anayasa Mahkemesi üyesi Sacit Adalı katıldı.

ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLLİ

-Gül'ün resepsiyona AKP milletvekillerinin tümüne yakını katılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı, ÖDP milletvekili Ufuk Uras, DTP'li Ahmet Türk, DSP'li Emrehan Halıcı ve bu partilere mensup yeni ve eski milletvekilleri de katıldı.

Eski bakanlardan Abdüllatif şener ve Ali Çoşkun'un yanısıra Başbakan Basın Sözcüsü Akif beki de davette yer aldı. Davete CHP'lilerin yanısıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bağımsız milletvekilleri Kamer Genç ve Mesut Yılmaz da katılmadı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ WİLSON DA KATILDI

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, İsrail Müsteşarı Sharon Bar-Li Saar ve Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello da davette katılanlar arasında yer aldılar. Lucibello'nun Gül ile uzun süreli sohbet etmesi dikkat çekti.

SEZER'İN VETOLU ELÇİSİ DE KATILDI Davete Dışişleri Bakanlığı personeli otobüsle geldiler. Resepsiyona, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Müsteşarlık görevine atanmasını veto ettiği Müsteşarvekili Feridun Sinirlioğlu da katıldı. -Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı açıklamlarla dikkat çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da davete katılan meslek kuruluşu başkanları arasında yer aldı. -İstanbul milletvekili Recai Koral'ın Gül'ü tebrik ederken yanağını okşaması dikkat çekti.

MUHARİP GAZİLER DE KATILDI

-Muharip Gaziler Derneği yöneticilirenin de katıldığı resepsiyon, Büyük Resepsiyon Salonu'nda yapldı. Davete yaklaşık 800 kişi katıldı.

ŞOFÖRLER ÇİMLERE UZANDI

-Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyona katılan davetlilerin şoförleri de Köşk'ün bahçesinde bulunan çimlere uzanarak yorgunluk attılar.

Cumhurbaşkanı Gül, 7 Eylül Cuma günü ikinci bur resepsiyon vererek basın ve sivil toplum örgütleri temsilcilerini kabul edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber