Zam telaşındaki memurlar, kuruşla YTL'yi karıştırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Ankara'da yaklaşan Ramazan ayı öncesi zam beklentilerini duyurmak için eylem yapan Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen, Ramazan erzaklarıyla yaptığı eylemde limonun fiyatını 3 bin 500 kuruş olarak açıkladı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hükümetin Uzlaştırma Kurulu'nun vereceği karara uymasını ve zamların bir an önce verilmesini istedi.

Seslerini duyurmak için ilginç eylemlere başvuran memurlar, bu kez Başbakanlık binası yanındaki Güvenpark'ta patates, kabak ve biberli eylem yaptı. Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf Yazgan, basın açıklamasında hükümet ve memur sendikaları arasında 15 Ağustos'ta başlayan Toplu Görüşme sürecinin Uzlaştırma Kurulu'nun inisiyatifine kaldığını belirtti. Yazgan, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı olmayan memurların yüzde 2'lik zamma mahkum edilerek hayal kırıklığına uğratıldığını kaydetti.

Basın açıklamasından sonra yanlarında getirdikleri, "Memurun Ramazan Erzakı" çantasını basına gösteren Yazgan, küçük poşetler içindeki patates, biber, soğan, kabak gibi sebzeleri gösterdi. Ramazan ayı öncesinde gıda ürünlerine yapılan zamlara hükümetin müdahale etmesini isteyen Yazgan, "Limon 3 bin 500 kuruş, patates 800 kuruş olmuştur." dedi.

Zam telaşı içindeki Yazgan'ın para birimlerini karıştırması dikkat çekti. Yazgan'ın limon fiyatını 3 YTL 50 kuruş olarak söylemesi gerekirken, 35 YTL'ye denk gelen 3 bin 500 kuruş olarak ifade etmesi dikkat çekti. Bir memurun elinde getirdiği çantadaki erzaklar tek tek çıkartılarak basına gösterildi. Poşetler üzerindeki rakamların yanlış yazıldığı görüldü. Basına tanıtılan erzaklar daha sonra öğle yemeği yapılmak üzere sendikaya götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber