TBMM yarından itibaren tatile girecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-TBMM'nin, yarından itiraren tatile girmesine ilişkin Danışma Kurulu önerisi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre Meclis, 1 Ekim'deki resmi açılışa kadar tatile girecek.

Danışma Kurul önerisi aleyhine söz alan Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'nin terör, işsizlik gibi önemli sorunları olduğunu belirterek, Meclis'in bu sorunlara bir çare bulması gerektiğini söyledi. Meclis'te yeni, genç, dinamik milletvekillerinin bulunduğunu ifade eden Genç, "Bu sene de tatil etmeyelim. Meclis'in tatile girmesine gerek yok" diye konuştu.

Kamer Genç, 23. dönemde, 1 Ekim'e kadar geçecek sürecin bir yasama yılı sayılıp sayılmayacağının netleştirilmesini istedi. Bunun üzerine TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genç'in bahsettiği konuda bir çalışmanın yürütüldüğünü kaydetti.

Meclis, 22 Temmuz tarihinde seçim yapılması kararı aldıktan sona Haziran ayı sonuna kadar çalışmış ve Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğini kabul etmişti. 22 Temmuz seçimlerinden sonra 4 Ağustos'ta yemin töreni ile başlayan 23. dönemde Meclis, TBMM Başkanlığı seçimi, Başkanlık Divanı seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 60. hükümetin güvenoylamasını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber