1,5 milyon öğrenciye 'uyum' dersi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 06:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bu eğitim-öğretim sezonunda yaklaşık 1,5 milyon öğrenci okula başlayacak. Öğrenciler okula 'uyum dersleriyle' alıştırılacak.

İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin, anaokulunda ise 750 bin öğrenci, 10 Eylül Pazartesi günü 'uyum sağlamak' amacıyla okula başlayacak. Diğer öğrenciler ise yeni eğitim-öğretim yılı için 17 Eylül'de ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1. sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula bir hafta önce başlaması uygulamasıyla çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor. Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için sınıf ortamına zaman zaman alınması sağlanacak. Velilerin okul ortamında kaldığı sürelerde hoşça vakit geçirecekleri uygun ortamlar düzenlenecek ve okul kantinleri açık bulundurulacak. Veliler, rehberlik ve psikolojik danışma servisince bilgilendirilecek. Bir haftalık programın uygulama saati, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak. Hafta boyunca derslikler süslenebilecek. Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak. Obezite ile mücadele çerçevesinde beslenme ve kantin alışverişlerinde alınması gereken besin maddeleri anlatılacak. Öğrenciler, ders başı yapacakları ilk gün olan 10 Eylül'de 09.00'da velileriyle okulda bulunacak. İlk gün tüm okul personeli, veli ve öğrencilerle tanışacak. Ardından okul gezilecek. Müdür, öğretmenler odası, koridor ve tuvaletlerin kullanımı konusunda öğrenciler bilgilendirilecek. Öğrencilere okul bahçesi, spor salonu ya da uygun bir alanda nasıl sıra olunacağı, dağılınacağı, toplanılacağı ve halka olunacağı gösterilecek.

MEB tarafından hazırlanan takvime göre, ilköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler için 2007-2008 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2007 tarihinde başlayacak ve 25 Ocak 2008 tarihinde sona erecek. Yarıyıl tatili, 28 Ocak-8 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 11 Şubat 2008 tarihinde başlayıp 13 Haziran 2008'de sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber