Yargıdan bankaya: Kesilen kart aidatını geri ver

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kart eziyeti bitsin

Mahkeme dün de Kastamonu'da kredi kartı aidatı kesilen bir vatandaşın parasının iade edilmesine karar verdi. Mahkemeye başvurmayan milyonlarca vatandaşın mağdur edildiğini belirten Bülent Deniz, ?BDDK bir genelge çıkarsa bu iş biter? dedi.

Bankaların kredi kartı aidatı olarak vatandaştan aldığı ve yıllık 30 YTL'ye kadar çıkan aidatların haksızlığı bir kere daha ispatlandı. Kastamonu Asliye Hukuk Mahkemesi, kredi kartı aidatının iadesini isteyen müşterinin itirazını haklı buldu ve Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kararına banka tarafından yapılan itirazı reddetti. Böylece Kastamonu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti de bir banka tarafından tüketiciden tahsil edilen yıllık kart aidat bedelinin, haksız olduğuna ve bedelin tüketiciye iade edilmesine karar verdi.

BİNLERCE ÖRNEK VAR

Kastamonu'da öğretmenlik yapan Necati Kayıkçı'nın hukuk zaferi ile sonuçlanan davanın ilk olmadığına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, ?Kastamonu'da yaşanan olay, bu konudaki son örnektir. Buna benzer binlerce örnek var. Bu yılın Ocak ayından bu yana bu konuda Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine 100-200 bin arasında bir başvuru yapıldı. Bu vatandaşlar, yani kredi kartı aidatı kesilen ve bu konuda hukuk mücadelesi veren binlerce vatandaş haklı bulundu ve parasını geri aldı? diye konuştu.

BDDK ÇÖZMELİ

Yargı kararlarına rağmen bankaların bu aidatları kesmeye devam ettiklerini söyleyen Deniz şöyle konuştu: ?Buna rağmen bankalar, yargı kararlarını hiçe sayıyor. Başvuru yapan tüketici parasını geri alıyor. Başvuru yapmayan hukuk mücadelesi vermeyen vatandaşlar bu haksız uygulamaya maruz kalmaya devam ediyor. Yani 31 milyon kart sahibinin büyük çoğunluğu hala mağdur durumda. Bu sorunlar devam ettiği sürece mahkemelerin ve hakem heyetlerinin iş yükü artıyor. Halbuki bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün. Bunu yapacak olan da BDDK'dır. BDDK'nın bunun için bir genelge çıkarması yeterli olacaktır. Böylece sorun kökünden çözümlenmiş olur.?

Gülendam POLAT/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber