Öğretmenden öğrencilere ve velilere öneriler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'da bir öğretmen gençler için ergenlik dönemin yol haritasını içeren kitap yazdı.

"Öğretmenden Öğrencilere ve Velilere Öneriler" adlı kitabın yazarı 40 yaşındaki Abdurrahman Döner, kitabının gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Gül Yurdu Yayınları'ndan çıkan kitabın insan hayatının en kritik dönemini konu aldığını belirten Antakya Haldun Tınaztepe İlköğretim Okulu'nda idareci olarak çalışan Döner, kitabının anne ve babalara bir rehber niteliğinde olduğunu aktardı.

6 bölümden oluşan kitabının, eğitimin en önemli aşamasının ailede başlaması sebebiyle eserindeki ilk bölümünde 'Ailenin Önemi'ni anlattığı hatırlatan bir çocuk babası Döner, "Aileden sonra ergenlik çağı konusuna yer verdim. Bunlardan başka; kişilik ve ruhsal gelişim; ilgi, meslek ve iş; gençlerin problemleri; ergenlik ve madde bağımlılığı gibi tamamlayıcı konuları da anlattım. Bütün bunlar kitabın ciddiyetini ve okunurluğunu artırdı." dedi

Hem öğretmen hem baba hem de eğitimci gözüyle gördüğü meseleleri kitabında anlatan Döner, gençlerle ebeveynler arasındaki problemlere çözüm yolları sunmak için kitabı yazdığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber