'Devlet Sırrı' deyip, polisin adını kullanıp, dolandırıyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA (CİHAN)-Ankara'nın Çankaya İlçe Emniyeti'nin adını kullanarak vatandaşı arayan ve 'kontör transferi yapılmasını sağladıkları'nı öne süren yan dolandırıcılık şebekesi, çok sayıda vatandaşı mağdur etti.

Dolandırıcılar, akla hayale gelmeyen yeni yöntemler uyguluyor. Dolandırıcılar, cep telefonları ve Messenger gibi internet sohbet programlarını araç olarak kullanarak, son dönemde sıkça kullanılmaya başlanan bir yöntemle, çok sayıda vatandaşı dolandırdı.

Çankaya Emniyeti'nden bazı polis yetkililerinin isimlerini kullanarak vatandaşı arayan dolandırıcılar, "Şifreniz kırıldı, bu telefon numarası teröristler tarafından ele geçirildi. Bu nedenle bunun üzerinde çalışma yapıyoruz. Fakat kontörümüz yok, bize kontör yükleyin ki bu operasyonu tamamlayalım" diyerek vatandaşla irtibat kuruyor.

Telefonunun teröristlerce ele geçirilmesi neticesinde doğabilecek mağduriyetlerden çekinen vatandaş da gerekli sorgulamaları yapmadan hareket ediyor ve dolandırıcılara kontör gönderiyor. Vatandaşın, "Öyle ise ben polis merkezine gelip sizinle görüşeyim" talebine ise şu cevap veriliyor: "Hayır buraya gelmeyin. Bu 'devlet sırrı'dır."

'Devlet sırrı' ifadesinin cazibesi ve ürkütücülüğü çoğu vatandaşın akılcı hareket etmesine mani oluyor. Dolandırıcıların bu yöntemi genellikle bir yakını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde askerlik vazifesi yapan kişiler üzerinde uyguluyor.

Terörün yoğun olduğu bölgelerde yakını bulunan kişiler panik halinde kontör tuzağına düşüyor.

Son dönemde sıkça karşılaşılan bu dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşların dikkatli olması isteniyor. Bu yöntemle dolandırılan vatandaşlardan A.C, yaklaşık 3 bin YTL'lik dolandırıldı. A.C., Güneydoğu'da görev yapan yakını nedeniyle paniğe kapıldığını, dolandırıldığını geç fark ettiğini belirtti.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise konudan haberdar olmadıklarını, ancak son zamanlarda benzer dolandırıcılık olaylarında artış gözlendiğini bildirdi. Benzer kontör isteme yöntemlerine vatandaşların kanmaması gerektiği uyarısında bulunan yetkililer, dolandırılan vatandaşların vakit kaybetmeden en yakın güvenlik birimine başvurmalarını istedi.

Bir emniyet yetkilisi, özellikle polislerin veya askerlerin kimliğini öğrenen bazı dolandırıcıların bu isimleri kullanarak kontör istediğine dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber