Kendi imkanlarıyla okullarını boyuyorlar

Haber Giriş : 06 Eylül 2007 20:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖĞRETMENLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

- KARABAŞ KÖYÜNDE GÖREVLİ ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİNE HİJYENİK BİR ORTAMDA DERS VEREBİLMEK İÇİN OKULU BOYUYOR

- OKUL MÜDÜR YARDIMCISI DAVUT GÜMÜŞ:

- "KENDİ İMKANLARIMIZLA TATİL DÖNEMİNDE OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİME HAZIRLIYORUZ"

SEBAT KARABULUT

DİYARBAKIR (İHA) - Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala merkeze bağlı Karabaş köyü Şehit Hava Pilot Oğuz Yenen İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri, öğrencilerine hijyenik bir ortamda ders verebilmek için kendi imkanlarıyla okullarını boyuyor.

Diyarbakır'da merkeze bağlı Karabaş köyü Şehit Hava Pilot Oğuz Yenen İlköğretim Okulu'nun idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri kendi imkanlarıyla okulu onarıyor. 15 öğretmenin görev yaptığı ve 300 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, 2 yıldan bu yana öğretmen, öğrenciler ve veliler kendi imkanlarıyla okulu boyuyor. Diğer meslektaşları tatil yaparken onlar öğrencilerine daha iyi bir ortamda ders verebilmek için kendi imkanlarıyla okulu boyarken, öğrenciler ise onlara yardım ediyor. Okul Müdür

Yardımcısı Davut Gümüş, kendi imkanlarıyla tatil döneminde okulu eğitim ve öğretime hazırladıklarını belirterek, "Çalıştığımız ortamın daha güzel ve daha temiz olmasını istiyoruz. 3 yıldır bu okuldayım. Velilerimizle, okul aile birliği ve öğrencilerimizle okulumuzu hem yeşillendirdik, hem de daha temiz bir hale getirdik. Okulumuzun iç ve dış tarafını da yapacağız. Biz bunu zorunlu olarak değil, severek yapıyoruz. Öğrencilerimizde bize yardımcı oluyor. Bizim yaptığımız gördüklerinde onlarda yapıyor. Aynı

zamanda da koruyorlar" dedi.

Köy sakinlerinden Ali Mutlu ise öğretmenlere yardımcı olduklarını belirterek, "Öğretmenlerimiz bu davranışları çok güzel. Köylü olarak bizde az çok katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

İHA

Örnek öğretmenler

ADANA (CİHAN)-Adana'nın Aladağ ilçesinde Sinan Paşa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenleri, okul binasının badanasını yapıp, bahçesini parke döşedi.

Eğitim camiası yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken, Aladağ Sinan Paşa İlköğretim Okulu öğretmenleri okullarını yeni sezona hazırlamanın telaşı içinde.

Nezih ve temiz bir ortamda eğitim yapmak isteyen öğretmenler, hayırseverlerden temin ettikleri parke taşını kendi elleriyle okul bahçesine döşedi.

Boya fırçaları ellerine alan öğretmenler okulun iç ve dış cephe badanasını yaptı. Okul Müdürü Ferhat Duran, bayan, erkek tüm personelin birlik olup okullarını güzelleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Duran, öğretmenlerin, el arabasıyla taş taşıyıp, beton döktüğünü belirterek, "Öğrencilerimize güzel bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Bunun içinde arkadaşlarımız birer amele gibi çalıştı. Kendilerine ve okulumuza yardımda bulunan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber