TBMM'den, Hürriyet yazarına tekzip

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, 05 Eylül 2007 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin, Ankara ekinde yer alan; "TBMM, Maliye'nin Tasarruf Genelgesine Ne kadar Uyuyor?" başlıklı yazısı için, yazar Yalçın Bayer'e aşağıdaki tekzip metnini gönderdi.

Tekzip metni şöyle:

"05 Eylül 2007 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin, Ankara ekinde yayımlanan; "TBMM, Maliye'nin Tasarruf Genelgesine Ne kadar Uyuyor?" başlıklı haberin gerçekleri yansıtmaması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

1) TBMM'de fiilen temizlik hizmeti yürüten hizmetli personelin tamamı İç Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde görev yapmaktadır. İç Hizmetler Müdürlüğü'nde 05 Eylül 2007 tarihi itibarıyla 212'si kadrolu, 89'u geçici personel (657/4-C) olmak üzere 301 hizmetli personel bulunmaktadır. Bu sayı yazıda belirtildiği gibi 1000 olmadığı gibi, bu seviyelere yaklaşmamıştır.

TBMM'de, TBMM Başkanı, Başkanlık Divanı ve 550 milletvekilinin makam hizmetleri, hizmetli kadrosundaki elemanlar tarafından sağlanmaktadır. Söz konusu personel sadece temizlik hizmeti ile değil, makamlara verilen hizmet ile de görevlidir.

Özel sektörde ve kamu kurumlarında, temizlik hizmeti, hizmet alımı yoluyla yapılmaktadır. TBMM'deki temizlik ihtiyacının da mevcut kadrolar ile karşılanması olanağı ortadan kalktığından, ihtiyaç duyulan destek için, gerekli teknik donanım ve eğitimli elemanlara sahip, profesyonel bir firmadan faydalanılması planlanmıştır.

2) TBMM'nin güvenliği açısından firma elemanlarının genel bilgi toplama işlemleri TBMM Koruma Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Her bir personelin sabıkasızlık ve arşiv araştırması belgesi alınmıştır. Ayrıca, tıpkı kadrolu personele uygulandığı biçimiyle güvenlik soruşturması işlemleri de başlatılmıştır. Güvenlik tedbirleri ile ilgili önlemler de teknik şartnamenin 8. maddesinde yer almaktadır. Söz konusu firma elemanları TBMM'nin genel alanlarında görevlendirilmiş olup, diğer temizlik hizmetleri halen kadrolu personelimiz tarafından yürütülmektedir. Firma elemanlarının çalışmaya başlamasıyla, kadrolu personel kurum içinde eleman açığı bulunan yerlerde görevlendirilmiştir.

3) Temizlik hizmeti alımı için düzenlenen ihale 16 Şubat 2007 tarihinde KİK bülteninde, 19 Şubat 2007 tarihinde yerel gazetede ve TBMM İnternet sayfasında ilan edilmiş, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesi kapsamında açık ihale olarak yapılmıştır.

Söz konusu firma ile sözleşme 25 Temmuz 2007 tarihinde yapılmıştır. İhaleyi alan ADALI LTD. ŞTİ. İhaleye katılan 28 firmadan biridir. Hazırlanmış olan ihale şartnamesi gereği, katılımcı firmalardan iş deneyim belgesi istenmiş olup, adı geçen firma da yasal olarak düzenlenmiş, noter onaylı iş deneyim belgesini ihale dosyasında sunmuştur.

Kanun gereği, hizmet alımına ilgili birim yöneticilerince karar verilmektedir. Yapılan bütün işlemler hukuka ve mevzuata uygundur.

4) TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı ile ilgili iddialar tamamen yoruma dayanmaktadır. TBMM'ye bağlı Sosyal Tesisler'de, mevcut ve emekli milletvekilleriyle ailelerine hizmet verilmekte, kurum bünyesindeki bütün hizmetlerde kalite standartları gözetilmektedir.

Bilgilerin doğru haliyle kamuoyuyla paylaşılmasını rica ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber