Denizcilik Müsteşarlığında; doktor bin 200 YTL, biyolog 2 bin 200 YTL ücret alıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, 85 Ykr olan fazla mesai ücretlerinin günümüz şartlarına uygun bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Adıyaman sendika binasında basın toplantısı yapan Kütük, gece, cumartesi, pazar, bayram ve diğer resmi tatillerde yapılan çalışmaların karşılığı olarak ödenen 85 Ykr fazla mesai ücretinin çok düşük olduğunu kaydetti.

Geçmiş yıllarda imzalanan toplu görüşme mutabakat metinlerinde yer alan hükümet tarafınca da kabul edilen konuların bir kısmının hala hayata geçirilmediğini dile getiren Kütük, "Başbakanlıkta devam eden toplantıların işveren tarafının senaryosunu yazdığı, yönettiği aynı zamanda başrol oyuncusu olduğu bir tiyatro olmaktan çıkarılması gerekir. Bu trajikomik oyunun sona erdirilmesi için toplu sözleşme ve grev hakkının içerisinde yer aldığı yasa, tarafların ortak çalışmasıyla hazırlanarak bir an önce hayata geçirilmesi lazım." dedi

Sorunların tek bir yasa ile çözümlenmesi gerektiğini savunan Kütük, şunları söyledi; " Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in açıkladığı gibi yalnızca farklı kurumlarda aynı işi yapan personel değil, aynı kurumda çalışan aynı işi yapan kişiler ile ast üst çalışanlar arasındaki adaletsizlik hat safhadadır. Bu konuya en çarpıcı kurum ise Denizcilik Müsteşarlığıdır. Bu kurumda çalışan doktor bin 200 YTL aylık ücret alırken ikramiye alamamakta, ancak astı pozisyonunda biyolog olarak görev yapan personele ikramiye ile birlikte 2 bin 200 YTL aylık ücret ödenmektedir. Yine bu kurumda amiri konumundaki şefe ise 875 YTL aylık ücret ödenmekte, her hangi bir ek ücret ödenmemektedir. Bu adaletsizlikleri gidermek ve tüm kamu personelini kapsayacak şekilde bir yasanın hükümet ve sendikalarca karşılıklı mutabakata yapılarak düzenlenmesi gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber