Zabıtaların korkutan şakası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZABITANIN KORKUTAN ŞAKASI

- ANİ BASKINLAR YAPILAN EDREMİT ESNAFI ZOR ANLAR YAŞADI

- İŞ YERİ ÇALIŞANLARI, DÜKKANLARININ MÜHÜRLENMEK ÜZERE OLDUĞUNU GÖRÜNCE İŞSİZ KALACAKLARINDAN KORKTU

- BASKININ ŞAKA OLDUĞUNU ÖĞRENEN İŞLETME MÜDÜRÜ ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE GÜLMEYE BAŞLADI VE RAHAT BİR NEFES ALDI

SERHAT ŞENKÖKÇÜ

BALIKESİR (İHA) - Türk Zabıta Teşkilatı'nın 181. kuruluş yıldönümü, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ilginç bir etkinlikle kutlandı. Zabıta günü sebebiyle gıda satan işyerlerine sözde baskın yapan zabıtaların, "kurallara uyulmadığı için burayı kapatıyoruz" şeklindeki şakası, çalışanlara zor anlar yaşattı.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, değişik etkinliklerle vatandaşı sevindirirken, esnafı da korkuttu. Zabıta Müdürlüğü bürosunda toplanarak plan yapan ekipler, esnafa şaka olarak şok denetimler yapma kararı aldı. Zabıtalar belirledikleri iş yerlerine toplu olarak baskınlarda bulundu. İlk olarak bir pastaneye giden zabıta yetkilisi, içeri girer girmez, "Satış ve üretimi durdurun. İş yerinizi 5393 sayılı yeni belediye kanunun ilgili maddeleri gereğince kapatıyoruz. Haydi arkadaşlar mühürleyin" dedi.

Çok sayıda zabıtayı karşısında gören ve söyledikleri sözlerle şok olan işletmeci ve personel, olan biteni şaşkınlıkla karşıladı. Zabıtanın sert tavırlarından ciddi olduklarını anlayan işletme müdürü, verilen talimatları itiraz etmeksizin yerine getirmeye başladı. Ekiplerin, işlem yapmak için dışarıya çıkarmaya çalıştığı personel bir anda işsiz kalacakları korkusuna kapıldı. Bir çalışan ise, " Yapmayın, işsiz kalmak istemiyorum." diye konuştu.

Zabıta haftası sebebiyle şaka yaptıklarını söyleyen görevliler, daha sonra işyeri sahibi ve çalışanlarına karanfil dağıttı. Şaka karşısında ne yapacağını şaşıran iş yeri personeli, derin bir nefes aldı. Birkaç iş yerine daha aynı şakayı yapan zabıtalar, esnafa teşekkür etti.

Öte yandan Edremit Belediyesi zabıtası, hafta sebebiyle ilçe protokolünü ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber