Samsun'daki hastane yangınında bir hasta yanarak öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'DAKİ HASTANE YANGINININ ARDINDAN

- YANGINDA SABAH YAPILAN İNCELEMELERDE KADİR AKARSU İSİMLİ HASTANIN YANARAK ÖLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

- HASTALARIN ÇEŞİTLİ HASTANELERE SEVKLERİNİN YAPILDIĞI VE GÜVENLİKLERİNİN SAĞLANDIĞI KAYDEDİLDİ

(FOTOĞRAFLI)

AYHAN GONCA

SAMSUN (İHA) - Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin tarihi ve ahşap olan A Bloğu'nda gece 01.10'da çıkan ve 03.30'da söndürülen yangında hastalardan birinin yanarak öldüğü öğrenildi.

Samsun Vali Vekili Rauf Özener, ilk belirlemelerde can kaybına rastlamadıklarını ancak sabah saatlerinde yapılan kapsamlı araştırmada yangının çıkış mahallinde 51 yaşındaki Ordu Ünyeli Kadir Akarsu isimli hastanın kaybedilmiş olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli incelemeyi yaptığını ancak cesedin bulunamadığını dile getiren Özener, "Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Bakanlık Müsteşarı Başkanlığı'nda bir heyet yola çıktı. Öğle saatlerinde ilimizde olacak. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu da Ankara'da hastanenin geleceğiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunmaktadır" dedi.

Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu da yangın süresince itfaiye ve güvenlik birimlerinin çalışma yaptığını, yangında bir kişinin öldüğünü ancak Sivil Savunma ekiplerinin cesedi bulamadığını söyledi.

Kasapoğlu, hastanede şu anda 230 hasta bulunduğunu, bunlardan 25'inin Mehmet Aydın, 25'inin de Gazi Devlet Hastanesi'ne transferlerinin yapıldığını, 55'inin ise adli vaka denilen hasta olduğunu, bu hastaların da kapalı koğuşlara alındığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Adli vaka denilen hastaların da güvenlikleri sağlandı. Bakanlıkla görüştük. Hastaların daha güvenli yerlere taşınması konusunda gerekli yönlendirmeleri yaptılar. Yanan bu hastane bölge hastanesi konumunda. Bundan dolayı önem arz ediyor. Dolayısıyla hastalarımızı daha güvenli ortamlara taşıyacağımızı umuyorum."

Yanan bölümün ahşap tavan ve tabandan oluştuğunu bu nedenle yangının hızlı yayıldığını da vurgulayan Kasapoğlu, "Burada kapalı koğuş hastası 130 kişi yatıyordu. İdari binamız, mutfağımız, arşivimiz yani hastanenin ana unsuru olan her şey bu binada yer alıyordu. Yangının sigara izmaritinden çıktığı net değil. Yangın çıkan oda iki kişilik bir oda. Görgü tanıkları farklı ifadeler veriyor. Yorum yapmak istemiyorum. Ama bir odadan yangın başladığı kesin" şeklinde konuştu.

Aynı hastanede daha önce de 2 kez yangın çıktığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber